Η πρόσφατη επίσκεψή μας στη Βαρκελώνη μας άφησε καταπληκτικές εντυπώσεις ως προς το θέμα της ‘ασιατικής’ εστίασης, καθώς η όμορφη πόλη είναι γεμάτη ασιατικά εστιατόρια, απόρροια της ύπαρξης πολλών μεταναστών από χώρες της Ανατολής.

Στα σκοτεινά –αλλά όχι επικίνδυνα- σοκάκια της ασιατικής συνοικίας (βρίσκεται στο κέντρο της πόλης) συναντήσαμε ένα σωρό εστιατόρια και φαστφουντάδικα Ινδών, Πακιστανών, Αράβων και Τούρκων, που φροντίζουν να ταΐσουν τους πεινασμένους συμπατριώτες τους, αλλά και τους περίεργους περαστικούς.

Οι τιμές τους δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, κυμαίνονται θα λέγαμε, στα ίδια επίπεδα με της Ελλάδας, ίσως και λίγο υψηλότερα. Το προσφερόμενο, φαγητό, όμως και οι πρωτότυπες ιδέες αφήνουν τη χώρα μας πολύ πίσω… ενδεικτικά αναφέρουμε το λατρεμένο ινδικό σουβλάκι της Βαρκελώνης, το οποίο τιμήσαμε πάνω από τρεις φορές κατά τη διάρκεια της σύντομης διαμονής μας, και το οποίο πραγματικά δε χορταίναμε να καταβροχθίζουμε! Με γύρο ντόνερ , μοσχάρι, κοτόπουλο ή λαχανικά, ήταν κάθε φορά εξαιρετικό! Αγαπημένη μας έκδοση αυτή με το ψητό , λεμονάτο μοσχαράκι, την καυτερή σάλτσα και το δροσιστικό γιαούρτι που απογείωναν τη γεύση!! Η τιμή του στα 3.5 ευρώ, καλή, δεδομένης της μεγάλης ποσότητας. Παραδίπλα , αραβικά και τούρκικα μαγαζιά προσέφεραν αντίστοιχα εδέσματα, τα οποία, όμως, δεν δοκιμάσαμε.

Σε αναζήτηση ασιατικού μπουφέ, καταλήξαμε σε αυτόν του Wok , ενός κινέζικου εστιατορίου που στεγάζεται σε εμπορικό κέντρο μιας ήσυχης γειτονιάς της Βαρκελώνης. Η τιμή του για τα μεσημέρια καθημερινής ήταν μόνο στα 8.5 ευρώ, για έναν πλούσιο all you can eat buffet, με ωραίες γεύσεις και έντονη παρουσία θαλασσινών. Με λίγα χρήματα κυριολεκτικά σκάσαμε στο φαΐ, τρώγοντας αξιοπρεπέστατη κινέζικη κουζίνα.

Ξαναγυρνώντας στην ασιατική συνοικία, εντύπωση μας έκανε η ύπαρξη πάμπολλων ινδοπακιστανικών φούρνων, που πωλούσαν τα γνωστά μας ινδικά γλυκά. Εδώ η πόλη υστερούσε αρκετά. Η τιμή ήταν ανεβασμένη (0.75 λεπτά το τεμάχιο, όταν εδώ στοιχίζει 6 ευρώ το κιλό) και η γεύση κατώτερη αυτής που μας έχει συνηθίσει το Milan της Ομόνοιας. Υπήρχαν , παρόλα αυτά, παντού και μας έφτιαχναν τη διάθεση να τα βλέπουμε!

Τέλος τα ινδικά εστιατόρια της Βαρκελώνης έχουν την καλή συνήθεια να προσφέρουν set menu σε πολύ καλές τιμές, τόσο για γεύμα όσο και για δείπνο. Το εστιατόριο Namaste σε στυλ Bollywood μας κίνησε το ενδιαφέρον ,αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε να το επισκεφθούμε. Ίσως κάποια άλλη φορά! Ούτως ή άλλως η Βαρκελώνη είναι μια πόλη που σε κάνει να θες να την επισκέπτεσαι συνέχεια!

Πριν δούμε τις φωτογραφίες, ορίστε οι διευθύνσεις όσων προλάβαμε και επισκεφθήκαμε:

Restaurant Oriental Wok La Vila
Avinguda Icària, 164-166, Barcelona, Espanya

Rajah Restaurants
Carrer Nou de la Rambla, 1-3, Barcelona, Espanya

Shalimar
Carrer Carme, 71, Barcelona, Espanya

Τώρα ας δούμε και τις φωτό!! Οι πρώτες τρεις παρακάτω, είναι από το μπουφέ στο Wok

Ας περάσουμε τώρα στις επόμενες.
Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε το Ράτζα, εκ του οποίου “χτυπήσαμε” τα ινδικά σουβλάκια!!

Και τέλος, εδώ είναι το ινδικό ζαχαροπλαστείο “Shalimar” από το οποίο αγοράσαμε τα γλυκά που μπορείτε να δείτε στην αμέσως παρακάτω εικόνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *