Ο γλυκάνισος είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδική κουζίνα. Χαρακτηριστική είναι η γλυκειά γεύση του, πολύ έντονη και ιδιαίτερη, που προσδίδει στα φαγητά μία ξεχωριστή αίσθηση.

Ο γλυκάνισος της μαγειρικής είναι ουσιαστικά μικρά και σκληρά καφετί σποράκια, αλλά και ολόκληρα κομμάτια σε σχήματα αστερία (αστεροειδής γλυκάνισος). Στην ινδική κουζίνα χρησιμοποιείται κατά κόρον η πρώτη μορφή.

Η μυρωδιά και η γεύση του είναι τόσο έντονη που η χρήση του στις συνταγές πρέπει να γίνεται με μέτρο και φειδώ, καθώς η υπερβολή μπορεί κυριολεκτικά να καταστρέψει το πιάτο.

Υπάρχουν , άλλωστε, πολλοί που δε συμπαθούν καθόλου τη γεύση του και αποφεύγουν εντελώς τη χρήση του.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο γλυκάνισος ταιριάζει πολύ σε γλυκά πιάτα της ινδικής κουζίνας, όπως στο korma, καθώς το πάντρεμά του με την ινδική καρύδα είναι πράγματι υπέροχο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *