Το εστιατόριο Maharaja αποτελεί μία νεά αφιξη στον Πειραιά. Είναι ένα μικρό, συμπαθητικό εστιατοριάκι στη Νοταρά 122, που μάλλον πρωτίστως απευθύνεται στους συμπατριώτες του συμπαθέστατου Ινδού ιδιοκτήτη, που κάθε μέρα το ‘γεμίζουν’ και τιμούν την κουζίνα του.

Από τα παραπάνω μπορείτε να βγάλετε δύο συμπεράσματα :πρώτον, δε θα συνεννοηθείτε ούτε κατά διάνοια στη μητρική σας (ξεκινήστε απ’ευθείας με Αγγλικά, γιατί αν μιλήσετε Ελληνικά θα θελήσουν να σας εξυπηρετήσουν σε αυτήν τη γλώσσα και μάλλον θα γίνει μπέρδεμα) και δεύτερον θα φάτε πολύ καλά, φθηνά και , κυρίως, αυθεντικά.

Ο κατάλογος είναι μεγάλος, κατατοπιστικός (υπάρχει και στα Ελληνικα) και όμορφα φτιαγμένος (και αριθμημένος). Έχει επιλογές σε κρέας, όσπρια και , φυσικά, σε χορτοφαγικά πιάτα, αλλά και σε γλυκά (!!!).

Εμείς ξεκινήσαμε με μία ινδική σαλάτα (2.00 ευρώ) ευπαρουσίαστη, νόστιμη και κυρίως άκρως δροσιστική. Ακολούθησαν τα αγαπημένα μας ρεβύθια batary (3.00 ευρώ) σε μικρή ποσότητα, το κλασικό Aloo Gobi (4.00 ευρώ) και οι λατρεμένες φακές Daal (3.00 ευρώ).

Για κυρίως πήραμε ένα νόστιμο butter chicken (7.00 ευρώ) σε πολύ καλή ποσότητα και ένα vegetable Biryani (5.00 ευρώ).

Συνοδεύσαμε με keema naan (2.00 ευρώ) , που μύριζε έντονα, αλλά ήταν νοστιμότατο και ένα γλυκό lassi (2.00 ευρώ) από τα ωραιότερα που έχουμε δοκιμάσει .

Σαν κουβέρ ήρθαν πικάντικα papadums με σάλτσα κέτσαπ (μπλιαχ?) και ένα chutney που θύμιζε…τζατζίκι (νόστιμο) και ένα μικρό μπουκαλάκι νερό. Όλα αυτά δε χρεώθηκαν καθόλου.

Τέλος, για γλυκό διαλέξαμε ένα gulam jamun και ένα rasagulla , που συνολικά χρεώθηκαν 1.00 ευρώ! Κατέφθασαν ζεστά , ολόφρεσκα και λαχταριστά. Α, και ήταν ειλικρινά πεντανόστιμα (αυτό το άτιμο το jamun μου θυμίζει ένα δικό μας γλυκό και δε μπορώ να βρω ποιο). Α, και χαίρομαι που επιτέλους ένα Low budget ινδικό σερβίρει και επιδόρπιο!

Όπως βλέπετε, το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει πάρα πολύ χαμηλές τιμές, σχεδόν ασυναγώνιστες. Επίσης, οι πίτες του είναι εξαιρετικές-οι καλύτερες που έχω φάει-.

Ο χώρος είναι φωτεινός, πεντακάθαρος, αλλά λίγο κρύος (από άποψη θερμοκρασίας). Οι Ινδοί που κάθονται στα γύρω τραπέζια είναι πολύ διακριτικοί και ευγενικοί.

Υ.Γ.1 Στην περιγραφή για το κοτόπουλο tandoori έλεγε ‘ολόκληρο κοτόπουλο’, μην διευκρινίζοντας αν πρόκειται για ΕΝΑ ολόκληρο κοτόπουλο ή απλά για κομμάτια κοτόπουλου με κοκκαλο, δηλαδή όχι φιλέτα. Η τιμή του ήταν στα 12.00 ευρώ και θα σας ενημερώσω όταν το παραγγείλω.

Υ.Γ.2 Το πρόβλημα συνεννόησης ήταν μεγάλο, από τον – κατά τα άλλα- συμπαθέστατο Ινδό. Στο τραπέζι μας κατέφθασε ένα πιάτο κοτόπουλο Pakora, το οποίο φάγαμε, ενώ δεν το είχαμε παραγγείλει (6.00 ευρω). Μετά κατέφθασαν κάτι πίτες και –απ’ό,τι καταλάβαμε – ήταν κέρασμα. Το ίδιο ακριβώς σκηνικό μας είχε συμβεί στο διπλανό Kebab and Curry ένα μήνα πριν. Στο τραπέζι μας ήρθε ένα κοτόπουλο pakora, το φάγαμε, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν το είχαμε παραγγείλει (είχαμε παραγγείλει πιπεριά pakora) και όταν ρωτήσαμε το σερβιτόρο, επέμεινε ότι το είχαμε παραγγείλει. Μετά κατέφθασε μία πίτα, που επίσης δεν είχαμε παραγγειλει, και –όταν του το είπαμε – μας είπε ότι είναι κέρασμα. Τι να πω? Είναι και το πρόβλημα συνεννόησης , βλέπετε. Συμβουλεύω να έχετε ένα χαρτάκι, στο οπόιο θα γράψετε πάνω τους αριθμούς που θέλετε και θα το δώσετε στο σερβιτόρο.

Tip1: μην πάτε μόνο γυναικοπαρέα, καλό είναι να υπάρχει έστω ένας άνδρας, γιατί το μαγαζί είναι….ανδροκρατούμενο.

Tip2:φοβούνται υπερβολικά τη χρήση μπαχαρικών στους Έλληνες, οπότε τονίστε τους ότι θέλετε τα πιάτα σας καυτερά και αυθεντικά (είναι όλα απίστευτα αρωματικά).

+ Οι υπέροχες πίτες, τα γλυκά και , φυσικά, οι τιμές
-Ο κρύος χώρος και το πρόβλημα συνεννόησης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *