Ένα ταξίδι στην Πράγα μπορεί με την πρώτη ματιά να φαντάζει άσχετο με το περιεχόμενο της παρούσης ιστοσελίδας, στην πραγματικότητα, όμως, μόνο αυτό δεν είναι! Κι αυτό γιατί οι χιλιάδες ασιάτες μετανάστες που άφησαν τις χώρες τους προς αναζήτηση της τύχης τους και επέλεξαν την Τσεχία ως προορισμό τους κατάλαβαν, αργά ή γρήγορα, ότι η πιο ασφαλής επένδυση για αυτούς δεν είναι άλλη από την εστίαση…

Φορτωμένοι με παραδοσιακές συνταγές λοιπόν και νοσταλγία για την πατρίδα τους, άνοιξαν στην Πράγα μικρά εστιατοριάκια – τα οποία μπορεί κανείς να συναντήσει κυριολεκτικά παντου, κεντρικά ή συνοικιακά – που προσφέρουν εξωτικά πιάτα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Στην Πράγα δε θα συναντήσετε μόνο κινέζικα και ταϋλανδέζικα. Θα βρείτε, επίσης, κορεάτικα, φιλιππινέζικα, τούρκικα, λιβανέζικα, αφγανικά, πάρα πολλά βιετναμέζικα και , φυσικά, ινδικά, πακιστανικά και μπαγκλαντεσιανά εστιατόρια…

Αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα είναι ότι οι τιμές των ethnic εστιατορίων στην Πράγα είναι πάρα πολύ χαμηλές – σε αντίθεση με την Αθήνα- , ενώ δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το πιο φθηνό ινδικό της Αθήνας έχει σαφώς υψηλότερες τιμές από ένα ακριβό ασιατικό της Πράγας. Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, αν λάβουμε κατά νου το μεσημεριανό γεύμα, γνωστή συνήθεια των Τσέχων (κατά την οποία τις ώρες 11:00-15:00 τα restaurants της χώρας προσφέρουν γεύμα σε αισθητά χαμηλότερες τιμές για να φάνε οικονομικά οι εργαζόμενοι) την οποία έχουν υιοθετήσει και όλα αυτά τα μαγαζάκια. Μάλιστα, κάποια από αυτά συνηθίζουν να προσφέρουν buffet απεριόριστης κατανάλωσης αντί για fixed menu, σε πραγματικά ασυναγώνιστες τιμές.

Στην πρόσφατη επίσκεψη μας ξεχωρίσαμε ένα κινέζικο εστιατόριο που χρήζει ιδιαίτερης μνείας για τον ιδιαίτερο μπουφέ που προσφέρει. Μιλάμε για το Smaragdova Zahrada, κεντρικό εστιατόριο στη Νέα Πόλη της Πράγας, όπου ο μεσημεριανός μπουφές τιμολογείται στα 109 czk ( 4.3 ευρώ σήμερα) και η ποικιλία του είναι πραγματικά απίστευτη! Ρύζι, noodles, σουπες, σαλάτες, γλυκόξινο, σουσι, παϊδάκια, pizza (!), λαχανικά και πολλά μα πολλά άλλα. Στο συγκεκριμένο μάλιστα μπορείτε να γευματίσετε και χορτοφαγικά σε ακόμα χαμηλότερη τιμή…

http://www.smaragdovazahrada.cz/en/

Πέραν αυτού, και η a la carte τιμές των ασιατικών της πόλης κάθε άλλο παρά απαγορευτικές είναι , αφού η κοστολόγηση ενός ακριβού πιάτου δύσκολα ξεπερνά τα 6 ευρώ στα περισσότερα από αυτά, με το μέσο πιάτο να κινείται στα 3 ευρώ.

Τα ινδικά – για να μην ξεχνιόμαστε – της Πράγας είναι πάρα πολλά και θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο κάποια από αυτά.

Τι θα λέγατε για τον προγραμματισμό λοιπόν ενός ταξιδιού σε μια χώρα όπου τα φθηνότερα εστιατόρια είναι αυτά που εδώ είναι τα ακριβότερα , αλλά και τα αγαπημένα μας?!

[display-posts category=”deals” order=”DESC” orderby=”date” posts_per_page=”3″]

2 comments

  1. Να μας εύρισκες και ανάλογα εισιτηήρια-ξενοδοχεία! Ή ακόμα καλύτερα, να μπορούσαμε να πάμε στην Ινδία απ' ευθείας… Αχ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *