Το κάρδαμο είναι ένα μπαχαρικό που απαντάται συχνότατα στην ινδική κουζίνα. Έχει μία πολύ έντονη, χαρακτηριστική γεύση και προσθέτει αμέσως μία ‘σπιρτάδα’ στα φαγητά που χρησιμοποιείται.

Το γευστικό αποτέλεσμα του καρδάμου είναι έντονο, ιδιαίτερο και σχετικά πικάντικο.

Στο εμπόριο το συναντάμε κυρίως σε λουβιά, δηλαδή σε σπορια, από τα οποία αφαιρούμε το κάλυμμα και χρησιμοποιούμε το περιεχόμενο. Η ποσότητα που χρησιμοποιείται στις περισσότερες συνταγές είναι μικρή λόγω της έντασης του μπαχαρικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *