Ως γνωστόν, το αρνίσιο κρέας έχει την τιμιτική του στην ινδική κουζίνα, όπου χρησιμοποιείται ευρέως και με τη μορφή του κεμπάπ. Μπορεί στους περισσότερους αυτή η συνταγή να φέρνει στο μυαλό αραβικές κουζίνες, όμως, η αλήθεια είναι ότι τα κεμπάπ αποτελούν σύνηθες έδεσμα τόσο στην Ινδία όσο και στο Πακιστάν.

Η γεύση τους, βέβαια, δε θυμίζει σχεδόν καθόλου αυτή των αραβικών χωρών, αφού τα ινδικά μπαχαρικά και το αρνίσιο κρέας δίνουν μία άλλη διάσταση στο αγαπημένο αυτό φαγητό.

Υλικά:

  • 1 κιλό αρνίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. garam masala
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 30 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • Φρέσκος κόλιανδρος

 

Παρασκευή:

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στον κιμά μαζί με όλα τα μπαχαρικά (καλό είναι ο κιμάς να είναι δύο φορές περασμένος από τη μηχανή, γιατί το αρνίσιο κρέας έχει αρκετό λίπος). Προσθέτουμε και μπόλικο ψιλοκομμένο κόλιανδρο (τουλάχιστον 7 κ.σ.) και ανακατευουμε καλά.

Ρίχνουμε αλατάκι κατά βούληση και την φρυγανιά και ζυμώνουμε καλά για τουλάχιστον 5’. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30’ (είναι πολύ βασικό βήμα και δεν πρέπει να παραλέιπεται).

Στη συνέχεια πλάθουμε κεμπάπ στρογγυλά και λεπτά (σκεφτείτε κάτι σαν τα burgers των fast food) και ψήνουμε σε φούρνο, ψησταριά ή –ιδανικά- στα τοιχώματα ενός φούρνου tandoor! Σερβίρουμε πάνω σε φύλλα μαρουλιού με λωρίδες φρέσκιας τοματας και κομμάτια λεμονιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *