Ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ Ακης Πετρετζίκης παρουσίασε μία διαφορετική μοντέρνα εκδοχή του γνωστού ινδικού πιάτου κάρυ, βάζοντας την προσωπική του πινελιά, κι αφήνοντας στην άκρη την παραδοσιακή συνταγή. Εμείς την δοκιμάσαμε (μόνοι μας στο σπίτι, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες) και σας την προτείνουμε!

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα κοτόπουλο
2 κουταλιές κόρν φλάουερ
1 – 2 κουταλιές κάρυ
2 – 3 lime (το χυμό τους)
1/2 φλιτζάνι σόγια σως
50 γρ. κάσιους
1,5 φλιτζάνι νερό
2 κ. σούπας μέλι

Για το ρύζι
½ κιλό ρύζι basmati
1 κ.σ. κάρυ
Βούτυρο

Παρασκευή

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε με το κάρυ, το lime, τη μισή σόγια σως και το κόρν φλάουερ να μαριναριστεί για λίγο. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια και το νερό. Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της ( εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό). Τέλος προσθέτουμε το μέλι.

Βράζουμε το ρύζι κανονικά, με αλάτι. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, και ρίχνουμε το ρύζι με το κάρυ, ανακατεύοντας καλά.

Tip-Σημείωση: Εμείς την δοκιμάσαμε την συνταγή με γαλοπούλα, αλλά υποθέτουμε ότι βγαίνει εξίσου νόστιμη και με κοτόπουλο!

Πηγή: Megatv.com

chicken akis (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *