Μία κλασική, αγαπημένη και παραδοσιακή συνταγή από την Ταϋλάνδη θα δούμε σήμερα, πολύ εύκολη στην παρασκευή της , με φθηνά υλικά που μπορούμε να προμηθευτούμε από ένα ασιατικό market (εμάς μας βόλεψε το Salamat).

Θα χρειαστούμε:

1 φακελάκι πάστα κόκκινο κάρυ (ή 2-3 κ.σ. έτοιμη πάστα από βαζάκι)
1 κουτί γάλα ή κρέμα καρύδας
1 κονσέρβα με ανάμεικτα λαχανικά
250 γρ φιλέτο κοτόπουλο
Αλάτι

Παρασκευή:

Ζεσταίνουμε το μισό γάλα καρύδας με την πάστα κάρυ, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους, τα λαχανικά, το υπόλοιπο γάλα καρύδας και αλάτι κατά βούληση. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρουμε όταν το κοτόπουλο μαλακώσει και ψηθεί καλά. Συνοδεύουμε με λευκό ρύζι.

4 comments

  1. Τέλειο φαίνεται. Καλή επιτυχία και ως Asian Kitchen 😉

    1. Σε ευχαριστούμε! Το δουλεύουμε ακόμη, διότι χρειάζεται αρκετές (τεχνικές κυρίως) διορθώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *