Μια κλασική και αγαπημένη ινδική συνταγή προτείνουμε για το σαββατοκύριακο. Η αυθεντική εκτέλεση είναι , φυσικά, αρκετά πικάντικη, αλλά ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει το κάψιμο στις ορέξεις του δικού του ουρανίσκου!

Υλικά:

½ στήθος κοτόπουλου
½ κιλό ανάμικτα λαχανικά
1 κ.σ. πελτέ
3 κ.σ. curry (ή λιγότερο)
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ τριμμένο (3 εκ.)
½ λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ γιαούρτι
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Φρέσκος κόλιανδρος
Αλάτι
λάδι

Παρασκευή:

Αλατίζουμε το κοτόπουλο αφού το κόψουμε σε μικρά κομμάτια. Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο να θωρακιστεί.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια και όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην του γιαουρτιού και του λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο λάδι και νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20’ περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κρέας. Προσθέτουμε λίγο νερό όποτε χρειαστεί.

Στο τέλος, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι , ανακατελυοντας καλά. Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *