Ένα από τα δημοφιλέστερα ινδικά ορεκτικά είναι αναμφισβήτητα το κοτόπουλο pakora. Στην ουσία πρόκειται για τηγανιτές κοτομπουκιές, που έχουν, όμως, μια ινδική… εσάνς λόγω των μπαχαρικών.

Υλικά

½ στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 κ.σ. garam masala
½ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
αλεύρι για τηγάνισμα
ηλιέλαιο
½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
αλάτι

Παρασκευή:

Αλατίζουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα λαχανικά , ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να μαριναριστεί. Ρίχνουμε στο μείγμα λίγο αλεύρι (περίπου μισό ποτήρι) να πάει παντού. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο. Τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί, να φύγει το λάδι.

Σερβίρουμε με διάφορα chutney, όπως μέντα, mango ή raita.

[display-posts category=”deals” order=”DESC” orderby=”date” posts_per_page=”3″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *