Το κυμινο είναι ένα μπαχαρικό που πλέον χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδική κουζίνα. Η μορφή του είναι είτε σε σπόρους είτε σε σκόνη, με δημοφιλέστερη την πρώτη εκδοχή στην περίπτωση της ινδικής μαγειρικής και τη δεύτερη στην περίπτωση της ελληνικής .

Το κύμινο , άλλωστε , καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στη Μεσόγειο, ενώ, μετά από πολλά χρόνια ξεκίνησε και η καλλιέργειά του στην Ινδία, όπου κάθε μπαχαρικό έχει τη ‘θέση’ του , για να φθάσει στις μέρες μας να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι σχεδόν κάθε ινδικού πιάτου!

Οι σπόροι (ή καλύτερα καρποί) του κυμίνου πρωτίστως καβουρδίζονται και μετά αλέθονται σε σκόνη πριν προστεθούν στη συνταγή.

Η γεύση του κυμίνου είναι χαρακτηριστική, έντονα αρωματική, μερικώς όξινη και κυρίως σπιρτόζικη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *