Στην πανέμορφη Σύρο για ξεκούραση βρέθηκε το asiankitchen.gr πριν λίγες μέρες και ενώ οι κοιλίτσες των διαχειριστών είχαν αρχίσει να παραπονιούνται και να ζητούν επιμόνως κάτι το… ασιατικό, πέσαμε πάνω σε μια διαφημιστική ταμπέλα στο λιμάνι της Σύρου , με την επιγραφή ‘Πείνα Λορδα: asian cuisine and grill’.

Αμέσως, σημειώσαμε και εντοπίσαμε την ακριβή διεύθυνση του μαγαζιού (Ταξιαρχών 5) και …φύγαμε τρέχοντας!

Μόλις φθάσαμε διαπιστώσαμε ότι το μαγαζί είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός ψητοπωλείου και thai εστιατορίου! Δηλαδή σερβίρει τόσο σουβλάκια όσο και green curry, ενώ λειτουργεί κυρίως με delivery! Το μείγμα αυτό μπορεί εμάς να μας ξενίζει κάπως, αλλά ας αναλογιστούμε ότι το εγχείρημα του να ανοίξει κάποιος συνοικιακό ταϋλανδέζικο εστιατόριο σε ένα νησί είναι αρκετά ριψοκίνδυνο…

Στα πρακτικά τώρα, η μαγείρισσα είναι όντως Ταϋλανδή και τα φαγητά της πολύ νόστιμα. Δοκιμάσαμε κοτόπουλο με κόκκινο curry, γλυκόξινο κοτόπουλο (διότι προσφέρει και κάποιες κινέζικες λιχουδιές), τηγανιτό ρύζι, σαλάτα vermicelli και gyoza. Οι τιμές τους είναι πολύ λογικές, αφού όλα τα πιάτα κυμαίνονται από 5 έως 7.5 ευρώ και συνοδεύονται από ρυζάκι.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στη σαλάτα vermicelli που είναι Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ που έχουμε ποτέ δοκιμάσει! Πεντανόστιμη, με φρεσκότατα λαχανικά και σούπερ εξωτική-καυτερή σως, αυτή η σαλάτα μας πήρε τα μυαλά!!

Όπως όλα τα ασιατικά, μαζί με το γεύμα προσφέρουν fortune cookies και chopsticks.

Αν ποτέ βρεθείτε στην όμορφη Ερμούπολη , περάστε μια βόλτα από το Πείνα Λόρδα… Κι εσείς οι Συριανοί, τολμήστε και δοκιμάστε το!!

ΠΕΙΝΑΛΟΡΔΑ
Διεύθυνση: Ερμούπολη, Ταξιαρχών 5
Τηλέφωνο: 2281082834


2 comments

  1. Πολλά νησιά στις Κυκλάδες έχουν thai εστιατόρια, γιατί πολλοί ναυτικοί γύρισαν πίσω παντρεμένοι με Ταϊλανδέζες. Στην Αιγιάλη της Αμοργού θυμάμαι πολλά κανονικά, ελληνικά εστιατόρια να έχουν Thai Nights!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *