Στην Iνδία και το Πακιστάν ο λαός λατρεύει τα όσπρια, καθώς είναι νόστιμα, θρεπτικά και , φυσικά, πολύ φθηνά. Έτσι, βρίσκονται καθημερινά στο τραπέζι των Ινδών και Πακιστανών, ενώ το εύρος των παραδοσιακών συνταγών που συναντάμε επιβεβαιώνουν το πόσο πολύ έχουν ασχοληθεί αυτοί οι λαοί με τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε μία γνωστή συνταγή της ινδικής κουζίνας, με κίτρινες φακές , τις οποίες μπορείτε εύκολα να βρείτε στα αραβικά mini markets, όπως και σε όλα σχεδόν τα ινδικά μαγαζάκια, καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Υλικά:
½ κιλό κίτρινες φακές
½ κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 ½ κ.γ. garam masala
1 πράσινο τσίλι
2 τομάτες ψιλοκομμένες
φρέσκο κόλιανδρο για το γαρνίρισμα
αλάτι

Παρασκευή:
Βράζουμε τις φακές σε χαμηλή φωτιά για 45’ περίπου (ή μέχρι να μαγειρευτούν), σουρώνοντας το νερό με το πρώτο βράσιμο. Ιδανικά τις έχουμε ήδη μουλιάσει μία ώρα πριν το μαγείρεμα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις τομάτες με όλα μας τα μπαχαρικά και το τσίλι και βράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό. Αφαιρούμε το πολύ νερό από τις φακές που βράζουν στην άλλη κατσαρόλα (όχι όλο, αφήνουμε 1-2 δάχτυλα) και προσθέτουμε σε αυτές τη σάλτσα μας. Ανακατεύουμε, αφήνουμε για 5’ και σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο.

[promoslider]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *