Το πράσινο τσίλι είναι ένα απο τα κυριότερα συστατικά της ινδικής κουζίνας, που δίνει στα πιάτα γεύση, αλλά κυρίως την έντονη, χαρακτηριστική πικάντικη αίσθηση! Το τσίλι, άλλωστε, είναι αυτό που ευθύνεται για την ένταση των καυτερών ινδικών πιάτων, ενώ η χρησιμοποιούμενη ποσότητα ποικίλλει ανάλογα τη συνταγή, το προσωπικό γούστο, αλλά και τα όρια της αντοχής που καθένας θέτει στον εαυτό του!

Στην ινδική κουζίνα, το αγαπημένο και πιο συχνά απαντούμενο τσίλι είναι το πράσινο, που συνήθως χρησιμοποιείται ολόκληρο και φρέσκο. Συχνά, βέβαια, η πιπεριά τσίλι χρησιμοποιείται και αποξηραμένη ή σε σκόνη.

Μία μικρή πιπερίτσα είναι ικανή να δώσει πικάντικη ένταση στο πιάτο μας, ενώ η χρήση τριών και άνω σε ένα πιάτο μπορεί να κάνει το αποτέλεσμα από εκρηκτικό έως ακατάλληλο προς βρώσιν!

Σίγουρα, πάντως, όσο κι αν αγαπάμε τα καυτερά φαγητά, συνιστούμε σε όσους έχουν προβλήματα με την καρδιά τους να είναι προσεκτικοί στην κατνάλωση του τσίλι, ενώ υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι άπαξ και το φαγητό μαγειρευτεί, τυχόν παρουσία της πιπεριάς στο πιάτο μας καλό είναι να παραμείνει διακοσμητική!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *