Μιας που η περίοδος που διανύουμε απαιτεί υπερκατανάλωση… γαλοπούλας, ας δούμε σήμερα μία συνταγή για ινδική , πικάντικη σούπα με το δημοφιλές αυτό πουλερικό!

Η συνταγή απαιτεί πολύ λίγο κρέας, ενώ τα λαχανικά που περιέχει την κάνουν πολύ πλούσια σε βιταμίνες. Επίσης, είναι κατάλληλη για δίαιτα (το στήθος της γαλοπούλας, άλλωστε, είναι κατ’εξοχήν κρέας διαιτητικό!), αφού έχει λίγες θερμίδες , ενώ αυξάνει και το μεταβολισμό λόγω των μπαχαρικών!

Υλικά:

1 ώριμη τομάτα
2 ραπανάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ρέβα
½ πιπεριά
2 φύλλα μαρούλι
Λίγο λάχανο
2 κ.σ. ρύζι basmati (προαιρετικό)
1 κ.σ. garam masala
200 γρ φιλέτο γαλοπούλας
Φρέσκος κόλιανδρος
Τζινζερ
Αλατι
πιπερι

Παρασκευή:

Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια και βράζουμε σε μπόλικο νερό χωρίς αλάτι. Ταυτόχρονα , σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας –πλην της τομάτας- ψιλοκομμένα. Αλατίζουμε καλά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την τομάτα αφού την έχουμε περάσει από τον τρίφτη. Ρίχνουμε τη μισή κουταλιά garam masala, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας, που πρέπει πρώτα να έχει βράσει καλά. Ρίχνουμε αρκετό ή όλο το ζωμό που έβρασε το κρέας μας (προσοχή, αν στο βράσιμο δούμε ότι το κρέας χρειάζεται ξάφρισμα, το κάνουμε!) μέσα στα λαχανικά, αλατίζουμε καλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο garam masala και το πιπέρι, καθώς και το ρύζι, αν το επιθυμούμε. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο και ξύσμα από τζίντζερ.

ΟΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΙΝΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!
[display-posts category=”deals” order=”DESC” orderby=”date” posts_per_page=”3″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *