Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ δημοφιλής στην Ινδία , αλλά σπάνια απαντάται στα απανταχού εστιατόρια που σερβίρουν ινδική κουζίνα. Παρόλα αυτά , είναι μία πολύ εύκολη, γρήγορα και νόστιμη συνταγή, που όλοι πρέπει να δοκιμάσουμε!

Υλικά:

5 αυγά
1 μεγάλη τομάτα
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 ml γάλα καρύδας
½ κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
5 φυλλα curry
½ κ.γ. βούτυρο (ιδανικα ghee)

Παρασκευή:

Βραζουμε τα αυγά μέχρι να γίνουν σφιχτά. Βρέχουμε με κρύο νερό και ξεφλουδίζουμε τα αυγά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε την τομάτα ψιλοκομμένη και ρίχνουμε το γάλα καρύδας και τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και σερβίρουμε με τα φύλλα curry!

5 comments

  1. Στην Ελλάδα, δεν την συναντάμε λόγω Χρυσής Αυγής.

    1. χαχα!
      κι ομως, αυτο το πιατο υπαρχει στο iskandar. Ισως λόγω Μ.Αλεξανδρου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *