H Aloo chaat είναι η αγαπημένη όλων μας πατάτα, μαγειρεμένη με έναν μοναδικό ινδικό τρόπο. Η συνταγή αυτή, πολύ εύκολη και καθημερινή, είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο.

Υλικά:

  • 2 μικρές πατάτες
  • ½-1 κ.γ. chaat masala
  • ½ λεμόνι
  • ½ πράσινο τσίλι
  • ½ μικρό κρεμμύδι
  • Λίγο ξύδι
  • Φρέσκος κόλιανδρος

Παρασκευή:

Βραζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Πασπαλίζουμε με το chaat masala και το ψιλοκομμένο τσίλι. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ελάχιστο ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε φρέσκο κολιανδρο (2 κ.σ. τουλάχιστον ), ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να καλύπτει τις πατάτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *