Η Αsian home gourmet είναι μία εταιρεία που προσφέρει ειδικά μίγματα για την παρασκευή ασιατικών σπεσιαλιτέ –κυρίως κινέζικων, thai και ινδικών-. Εμείς δοκιμάσαμε το μείγμα για ινδικό tandoori και γράφουμε εδώ τις εντυπώσεις μας.

Κατ’αρχάς, ο φάκελος δεν περιέχει μπαχαρικά σε σκόνη, αλλά ένα υγρό μείγμα , το οποίο αδειάζεις μέσα σε γιαούρτι και σε αυτό μαρινάρεις το κρέας.

Η αλήθεια είναι ότι η μυρωδιά του μείγματος ήταν σχεδόν αποκρουστική, με εντονότατη την παρουσία του σκόρδου. Κατά το ψήσιμο η μυρωδιά γινόταν ακόμα εντονότερη.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μέτριο, και εξηγούμαι: ενώ το κοτόπουλο ήταν αρκετά νόστιμο, δε θύμιζε σε τίποτα ούτε tandoori ούτε κάποια άλλη έστω ινδοπρεπή συνταγή. Η αίσθηση των μπαχαρικών ήταν υπερβολικά ελαφριά και η γεύση δε σε απογείωνε.

Το μείγμα δεν ήταν σιγουρα αντιπροσωπευτικό της ινδικής κουζίνας ή έστω της γενικότερης ασιατικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *