To Attic Moon είναι ένα κεντρικό, σχετικά καινούριο κινέζικο εστιατόριο, κοντά στην Πλατεία Συντάγματος που μας είχε αφήσει θετικότατες εντυπώσεις από την πρώτη μας επίσκεψη. Ετσι, χθες το απόγευμα αποφασίσαμε να το επισκεφθούμε ξανά, έχοντας κατά νου να επικεντρωθούμε σε πιάτα ταϋλανδέζικα, αυτή τη φορά, αλλά και κάποια πρωτότυπα, δυσεύρετα κινέζικα.

Δυστυχώς, ο ευγενέστατος Κινέζος σερβιτόρος με τα άψογα ελληνικά, που μας πήρε παραγγελία την πρώτη φορά, έλειπε και οι δύο σερβιτόρες που ήταν στο μαγαζί δε μιλούσαν τη γλώσσα, οπότε η συνεννόηση έγινε με δυσκολία. Ο κατάλογος, αν και σωστά δομημένος, διαθέτει πλήρη περιγραφή για όλες τις γνωστές κινέζικες σπεσιαλιτέ, αλλά σχεδόν καμία περιγραφή για τα πιο ιδιαίτερα πιάτα, που θέλαμε και να δοκιμάσουμε. Ετσι, το ρίξαμε λίγο στην τύχη και το ένστικτό μας και σταθήκαμε τολμηροί στην παραγγελία μας!

Μην χάσετε την τρομερή προσφορά που τρέχει αυτές τις μέρες για το συγκεκριμένο κατάστημα! (Ιούλιος 2014): 13€ από 26€ για πλήρες κινέζικο menu 2 ατόμων, με ελεύθερη επιλογή από τον κατάλογο, στο ολοκαίνουργιο Αυθεντικό κινέζικο εστιατόριο ”Attic Moon” στην πλατεία Συντάγματος – έκπτωση 50%! ΚΑΝΤΕ CLICK ΕΔΩ!!

Από κυρίως διαλέξαμε ένα κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ (8.2 ευρώ) και ένα κοτόπουλο με σάλτσα τζίντζερ (7.2 ευρώ) από το thai menu. Συνοδεύσαμε με vermicelli noodles τηγανιτά (6.5 ευρώ) και με ρύζι ατμού με χοιρινό (4.5 ευρώ).

Αρχικά, προσγειώθηκε στο τραπέζι μας το γνωστό μπουκάλι νερού, ενός λίτρου, με χρέωση 1.5 ευρώ που τείνει να γίνει εκνευριστική τακτική πολλών εστιατορίων.

Ακολούθησε το κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ που απογοήτευσε οπτικά , καθώς η μερίδα ήταν μικροσκοπική, σερβιρισμένη σε μπολάκι σούπας! Ευτυχώς, η γεύση ήταν πολύ καλή , χωρίς αυτό να αντισταθμίζει, βέβαια, την αστεία ποσότητα που σερβιρίστηκε.

Τα επόμενα πιάτα, πάντως, ήρθαν σε αξιοπρεπέστατες, γενναίες, θα λέγαμε , μερίδες και πραγματικά μας εντυπωσίασαν! Το κοτόπουλο με τζίντζερ ήταν πολύ αρωματικό, με ωραία , αραιή σαλτσούλα και νόστιμα λαχανικά, βγάζοντας τη γνωστή εξωτική νότα της thai κουζίνας.

Το ρυζάκι – το οποίο παραγγείλαμε για συνοδευτικό και περιμέναμε να έχει τη γνωστή μορφή (ρύζι με λίγα κομμάτια χοιρινού μέσα), ήταν κανονικό κυρίως με αρκετό ρύζι ατμού και μπόλικο χοιρινό με μανιτάρια και σκούρα σαλτσούλα δίπλα. Η γεύση αυτού του πιάτου ήταν πολύ ιδιαίτερη, με έντονη την παρουσία ενός μπαχαρικού που είχαμε δοκιμάσει όταν μια μέρα τυχαία περνώντας από την china town της Αθήνας , βρήκαμε κινέζο πλανόδιο μάγειρα να πουλά την πραμάτεια του στους περαστικούς και είχαμε πάρει μια μερίδα μοσχάρι. Το πιάτο αυτό ήταν και το πιο περίεργο πιάτο που δοκιμάσαμε στο Attic Moon, που για άλλη μια φορά απέδειξε την αυθεντικότητα του και ότι δε φοβάται να σερβίρει σε Ελληνες πιάτα της ασιατικής κουζίνας αυθεντικά εκτελεσμένα.

Τέλος, τα διάφανα νουντλς με σάλτσα σόγιας, αυγό και λαχανικά ήταν εξαιρετικά, αν και δύσκολα στο μάσημα (όποιος έχει δοκιμάσει, θα ξέρει). Αυτό το είδος νουντλς χρησιμοποιείται ευρέως στην thai και βιετναμέζικη κουζίνα και, αν και τελείως άνοστα σε αρχικό στάδιο, έχουν την τάση να απορροφάνε όλη τη σάλτσα του φαγητού, και να αποκτούν μοναδική γεύση.

Συνοψίζοντας, το μοναδικό αυτό μαγαζί αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη από όποιον θέλει να δοκιμάσει αυθεντικές συνταγές και δυσεύρετα πιάτα, σε πολύ καλές τιμές και σε ιδανική τοποθεσία!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *