Το lassi είναι το συνοδευτικό ποτό των ινδικών γευμάτων, ειδικό να σβήνει την ‘κάψα’ των καυτερών φαγητών και να δροσίζει. Απαραίτητο σε κάθε ινδικό τραπέζι, καθώς, άνευ τούτου, η ένταση των μπαχαρικών στα πιάτα δημιουργεί ένα ‘μπέρδεμα’ στις γεύσεις.
Η συνταγή που θα δούμε σήμερα αφορά μία γλυκειά εκδοχή του ποτού, με την αγαπημένη όλων μας μπανάνα
 
Υλικά:
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
½ ποτήρι γάλα
1 πολύ ώριμη μπανάνα
Ελάχιστο κάρδαμο σε σκόνη
1 κ.γ. ζάχαρη
 
Παρασκευή:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά. Βάζουμε το ποτό στο ψυγείο και το σερβίρουμε παγωμένο .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *