To chaat masala είναι άλλο ένα μείγμα μπαχαρικών της ινδικής κουζίνας, γνωστό για την αλμυρή του γεύση, που, όμως, περιλαμβανεται τόσο σε αλμυρά όσο και σε γλυκά εδέσματα. Το τσάατ μασάλα είναι ευρέως διαδεδομένο και χρησιμοποιείται σε πολλά παραδοσιακά, καθημερινά πιάτα της Ινδίας.

Ας δούμε τα συστατικά και τις αναλογίες του.

Συστατικά:

  • 1 κ.σ. amchoor ( σκόνη αποξηραμένου πράσινου μάνγκο)
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε σπόρους
  • 1 κ.σ. κύμινο σε σπόρους 3 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους
  • 1 κ.σ. κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • ½ κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 κ.σ. χοντροκομμένο αλάτι

Παρασκευή:

Καβουρδίζουμε σε μία κατσαρόλα το πιπέρι, το κύμινο και τον κολιανδρο. Τοποθετούμε στο μίξερ όλα τα υλικά και μετατρέπουμε σε σκόνη. Το μείγμα μας είναι ετοιμο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *