Ως γνωστόν , η ινδική κουζίνα λατρεύει τα όσπρια! Φθηνά και ευκολομαγείρευτα , τα όσπρια υπάρχουν μονίμως στο καθημερινό ινδικό τραπέζι , με συνταγές σπιρτόζικες και ιδιαίτερες.

Η πιο γνωστή εκδοχή των οσπρίων στην ινδική μαγειρική είναι τα chana masala , τα δημοφιλή πικάντικα ρεβύθια ,που καταναλώνονται μανιωδώς σε Ινδία, Πακιστάν , αλλά και στην εγγύτερη Ανατολή.

Υλικά:

200 γρ ρεβύθια ή 1 κονσέρβα έτοιμα βρασμένα ρεβύθια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ώριμη τομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινο τσίλι
2 κ.γ. garam masala
λίγο λεμόνι
αλατι
λάδι

Παρασκευή:

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε νερό , ώστε να μαλακώσουν. Τα βράζουμε χωρίς αλάτι (αλλιώς θα σφίξουν πολύ) μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως.

Στο μπλέντερ αλέθουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την τομάτα. Ζεματίζουμε το μείγμα σε καυτό λάδι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ρεβύθια και το garam masala. Αλατίζουμε. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, το τσίλι και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 20’ περίπου , μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Όταν το πιάτο είναι έτοιμο , ρίχνουμε λίγο χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *