To do piaza αποτελεί έναν τρόπο μαγειρέματος κρέατος ή λαχανικών , που περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα κρεμμυδιού. Αυτό , άλλωστε, σημαίνει και το όνομά του!

Σήμερα θα δούμε μία εκδοχή με κοτόπουλο

Υλικά:

1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κυβάκια
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κ.γ. garam masala
½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
αλάτι
λάδι

Παρασκευή:

Κόβουμε σε λωρίδες τα 2 κρεμμύδια και σωτάρουμε σε καυτό λάδι μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε 1 κ.γ. garam masala, ανακατευοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα μοσχομυρίσει, προσθέτουμε το κοτόπουλο, και το σωτάρουμε μέχρι να θωρακιστεί. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα δύο κρεμμύδια, κομμένα σε λωρίδες, 1-2 κ.γ. garam masala και το τζίντζερ. Αλατίζουμε. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45’ περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, αλλά με φειδώ, καθώς η σάλτσα που θα μείνει θα πρέπει να είναι ελάχιστη και τα κρεμμύδια σχεδόν να έχουν λιώσει.

Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *