Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε πως ένα γεύμα στα ασιατικά εστιατόρια της χώρας μας είθισται να αρχίζει με τραγανά prawn crackers και γλυκόξινη σάλτσα για συνοδεία.

Εμείς πρόσφατα δοκιμάσαμε την αυθεντική εκδοχή αυτών των crackers, με γεύση όχι μόνο γαρίδας, αλλά και ποικιλίας άλλων θαλασσινών! Η γεύση τους σίγουρα θυμίζει αυτήν που έχουμε συνηθίσει εδώ, αλλά είναι πολύ πιο έντονη και σπιρτόζικη!!

Το cracker γαρίδας περιέχει ολόκληρα κομμάτια μεγάλης αποξηραμένης γαρίδας, όπως φαίνεται και στην εικόνα. Το πολύ ιδιαίτερο κρακεράκι με καλαμάρι, έχει τη μορφή του ζώου ‘τυπωμένη’ πάνω του, ενώ το cracker από μελάνι σουπιάς ξεχωρίζει από το χρώμα του! Τέλος , ενδιαφέρον έχει το πικάντικο κρακεράκι , μάλλον από wasabi, αλλά και αυτά με τα διαφόρων ειδών φύκια!!

Φυσικά, οι παραπάνω διαπιστώσεις για το …περιεχόμενο των crackers έγιναν κατόπιν ‘τυφλής’ σχεδόν γευσιγνωσίας από μέρους μας, αφού η συσκευασία τους ανέφερε τα συστατικά μόνο στα ιαπωνικά!

2 comments

    1. εμάς μας τα έφεραν δώρο από το …τόκυο! εδώ δεν τα έχει πάρει το μάτι μου κάπου, αλλά ίσως να υπάρχουν στο salamat των αμπελοκήπων ή το wokshop της κηφισιάς. Κάνε τους μια ερώτηση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *