To East West Restaurant είναι ένα εστιατόριο που βρίσκεται στην καρδιά της Χώρας της Νάξου και έχει αναλάβει την ευθύνη να μυήσει τους Ναξιώτες και τους τουρίστες –Ελληνες και μη – στην αυθεντική ασιατική κουζίνα και ,πιο συγκεκριμένα, στην Ταϋλανδέζικη, Ινδική και Κινέζικη παραδοσιακή γαστρονομία.

Εμείς το επισκεφθήκαμε το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, και απολαύσαμε εκεί ένα υπέροχο ασιατικό δείπνο, από το οποίο , όμως, θα κάνουμε αναφορά μόνο στα ινδικά πιάτα που μας αφορούν.

Ο χώρος καθαρός και ήρεμος, σε μια γωνίτσα χωρίς θέα, αλλά και χωρίς ενοχλήσεις και ιδιαίτερους θορύβους, με όμορφα και λιτά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και χαμηλό φωτισμό , που δημιουργούν ένα ρομαντικό περιβάλλον. Δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, αλλά δεν υστερούσε και σε τίποτα , και η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη.

Οι πελάτες το βράδυ της επίσκεψης ήταν ως επί το πλείστον τουρίστες, όχι μόνο Άγγλοι , αλλά και Ιταλοί και Γερμανοί, νεαρής ηλικίας και σε ζευγάρια.

Η εξυπηρέτηση από τους δύο Άγγλους (?) ιδιοκτήτες, πολύ ευγενική και ιδιαίτερα διακριτική.

Ας περάσουμε τώρα στα του φαγητού:

Από τα ινδικά πιάτα παραγγείλαμε το Keema Palak , ένα πιάτο με κιμά και σπανάκι, που δεν έχουμε συναντήσει πουθενά αλλού. Το πιάτο ήταν υπέροχο, πραγματικά εξαιρετικό, ισορροπημένο και όσο επρεπε καυτερό. Τα μπαχαρικά ήταν αυθεντικά και το άρωμα που έδιναν στο πιάτο ήταν εξαίσιο. Μπορούσες με μία μπουκιά να μπεις στο νόημα και τη νοοτροπία της ινδικής κουζίνας! Είναι ένα από τα καλύτερα ινδικά πιάτα που έχουμε δοκιμάσει και θα μπορούσα για ώρες να γράφω για αυτό.

Το δεύτερο ινδικό πιάτο που διαλέξαμε ήταν ένα veggie masala, κάτι που εκ των υστέρων καταλάβαμε ότι δεν έπρεπε να είχαμε κάνει, μιας και δεν είμαστε οπαδοί των mild ινδικών γεύσεων. Η ποιότητα των πρώτων υλών ήταν εξαιρετική , με τα φρέσκα λαχανικά να κλέβουν την παράσταση (ξαναλέω σε αυτό το σημείο ότι η εμμονή των περισσότερων ινδικών εστιατορίων να βάζουν κατεψυγμένα λαχανικά παντού πρεπει επιτέλους να σταματήσει – είναι κάτι σαν τις προτηγανισμένες πατάτες των ελληνικών φαγάδικων), η σάλτσα πολύ νόστιμη, αλλά η απουσία δυνατών μπαχαρικών δεν περνούσε απαρατήρητη. Εδώ , βεβαια, είναι και θέμα γούστου, αλλά ίσως το πιάτο να έπρεπε να αποπνεει την ινδική ‘ σπιρτάδα’ .

Τα ινδικά πιάτα σερβίρονταν με απλό, αρωματικό ρύζι ή με 3 μικρά πιτάκια τύπου naan.

Ο λογαριασμός, τέλος, ήλθε στα 32 ευρώ με 1 ορεκτικό και 3 κυρίως, καθώς κι ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό.

Θα ξαναπηγαίναμε? Φυσικά! Κυρίως για το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ Keema Palak , αλλά και για να δοκιμάσουμε τα υπόλοιπα ινδικά πιατα.

Πριν κλείσουμε το άρθρο, να τονίσουμε ότι το εν λόγω εστιατόριο εχει πολύ μεγάλη φήμη και χαίρει του σεβασμού των τουριστών που επισκέπτονται το νησί, κατι που μπορείτε να δείτε αναζητώντας στο Διαδίκτυο κάποιες από τις παμπολλες διθυραμβικές κριτικές που έχει λάβει.

Για περισσότερα, σχετικά με το εστιατόριο, ιδού η ιστοσελίδα του
http://www.eastwestnaxos.com/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *