Το τζίντζερ είναι μία ρίζα που χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδική και τις υπόλοιπες ασιατικές κουζίνες, στην αποξηραμένη της μορφή.

Η ρίζα συνήθως τρίβεται και η σκόνη της προστίθεται με ιδιαίτερη φειδώ σε πολλά παραδοσιακά πιάτα της Ινδίας.

Το χρώμα της είναι έντονο σκούρο κίτρινο.

Το τζίντζερ έχει πολύ έντονη , ιδιαίτερη και χαρακτηριστική γεύση , ενώ είναι επίσης και πολύ πικάντικο. Στην ινδική κουζίνα, αν και η χρήση της απαντάται συχνά, η τριμμένη πιπερόριζα είναι ένα δευτέρευον μπαχαρικό που σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να ‘επικρατεί’ στο πιάτο και να ‘επισκιάζει’ τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Θα λέγαμε ότι –ακόμη και ο μεγαλύτερος γνώστης- δε θα πρέπει γευστικά να αντιλαμβάνεται την προσθήκη τζίντζερ σε ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *