Ανέκαθεν (από τότε που κόλλησα με το Ινδικό φαγητό και έφτιαξα το indiankitchen.gr – μετέπειτα asiankitchen.gr) αναρωτιόμουν αν πριν τη μαζική έλευση των μεταναστών στην Ελλάδα (στις αρχές των 90ς) υπήρχαν “εξωτικά” και “ασιατικά” εστιατόρια στη χώρα. Η απόρια μου, λοιπόν, λύθηκε με έναν αρκετά παράδοξο τρόπο.

Εκτός από αρθρογράφος της παρούσας σελίδας, ως γνωστόν, είμαι και σινεφίλ. Σε μία βραδιά τέχνης λοιπόν, πριν από λίγο καιρό, απολάμβανα το αριστούργημα της έβδομης τέχνης με τίτλο “Πόντιος είμαι, ότι θέλω κάνω” (1987) με πρωταγωνιστές τους Κώστα Τσάκωνα, Μάρκο Λεζέ και την σεξοβόμβα Βίνα Ασίκη! Την ώρα που έβλεπα λοιπόν την ταινία, έπεσα πάνω σε μία απρόσμενη έκπληξη, την οποία ευθύς αμέσως θα μοιραστώ μαζί σας!

ASIAN DEALS / ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ

Αν ανατρέξετε στο 16:30 της ταινίας μέσω του παρακάτω link https://www.youtube.com/watch?v=U1gQAMZsYBc#t=990 θα δείτε μία σκήνη όπου ο Λεζές με τον Τσάκωνα μπαρκάρουν μετά από ένα ταλαίπωρο ταξίδι στον Πειραιά και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

– Ρε συ λέω να πάμε στο Μοναστηράκι, έχω έναν ξάδερφο, να αγοράσουμε κάτι ρούχα να φορέσουμε… μπλα μπλα μπλα… και μετά πάμε σε ένα Ινδικό εστιατόριο και τρώμε και την κάνουμε ταράτσα!
– Με τι λεφτά;
– Δεν θυμάσαι ρε το κόλπο στην Καλκούτα;
– Ευφυΐα είσαι!!

Όντως λοιπόν, ορισμένα δευτερόλεπτα μετά, μπορείτε να δείτε τους πρωταγωνιστές να τρώνε (να έχουν φάει τα πάντα μάλλον) σε ένα Ινδικό εστιατόριο με την πρέπουσα (σχεδόν) διακόσμηση και μάλιστα με Ινδούς υπαλλήλους (αν παρατηρήσετε στο 19:25). Έπειτα οι πρωταγωνιστές κάνουν το “κόλπο της Καλκούτας”!

Που να βρισκόταν άραγε το συγκεκριμένο εστιατόριο; Μπορεί να αναγνωρίσει κάποιος τον κεντρικό δρόμο που φαίνεται από πίσω; Τι να παρήγγειλαν άραγε οι ηθοποιοί; Ήταν άραγε αυτό το παλιότερο Ινδικό της πρωτεύουσας; Όποιος γνωρίζει, ας βοηθήσει!

16:30 – 21:40

2 comments

  1. καταπληκτικο!!!!!! και τι δε θα΄δινα να το δοκιμαζα!!! (μήπως ειναι το παλιο time στον πειραια? το νυν kebab and curry, δηλαδη?)

    1. Δεν νομίζω να είναι το παλιό Time στον Πειραιά, ο κεντρικός δρόμος πίσω φαίνεται πολύ μεγαλύτερος. Επίσης, σύμφωνα με τη λογική της ταινίας πήγαν από τον Πειραιά στην Αθήνα για ρούχα, οπότε στην Αθήνα θα κάθησαν να φάνε – εφόσον δεν γύρισαν στον Πειραιά. Να μου πεις, γυρίσματα είναι – τι να λέει, αλλά λέμε τώρα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *