To Indian Chef (Αθ.Διάκου 22, Σύνταγμα) μας είχε αφήσει καλές εντυπώσεις από την πρώτη μας κιόλας επίσκεψη και, μετά το τέλος του καλοκαιριού, ήταν το πρώτο ινδικό που επισκεφθήκαμε για ένα χορτοφαγικό, (σχετικά) ελαφρύ δείπνο. Το μαγαζί έχει γίνει ήδη γνωστό και τα τραπέζια είναι καθημερινά γεμάτα, από Ελληνες , αλλά και πολλούς τουρίστες, οπότε καλό είναι να κάνετε μια τηλεφωνική κράτηση πριν πάτε.

Από τον κατάλογο επιλέξαμε φακές daal makhani (6 ευρώ) , τις ζητήσαμε έξτρα πικάντικες, και κατέφθασαν στο τραπέζι μας πραγματικά φλογερές και πεντανόστιμες! Ένα must χορτοφαγικό πιάτο! Από curry, διαλέξαμε ένα butter masala με μεγάλα , φρέσκα μανιτάρια (7.5 ευρώ) που ήταν γλυκίζον και νόστιμο. Συνοδεύσαμε με απλό ρύζι basmati (2.5 ευρώ) και naan με τυρί (3 ευρώ) , που ήταν νόστιμο, αλλά σαφέστατα μικρότερο από την προηγούμενη φορά.

Στα θετικά του μαγαζιού ότι διορθώθηκε και πλέον φέρνει νερό βρύσης , ενώ στην αρχή κερνάει και popodum με τριλογία chutney. Χρέωση κουβέρ δεν υπάρχει και για τα παραπάνω ο λογαριασμός ανήλθε στα 19 ευρώ, πολύ καλά δεδομένης της περιοχής, της ποιότητας και της γεύσης. Φυσικά, φάγαμε χορτοφαγικά και σχετικά λιτά, αλλά και πάλι ο λογαριασμός για ένα ζευγάρι δύσκολα ξεπερνά τα 30 ευρώ με πολύ φαγητό και ποτό.

Βγαίνοντας από το μαγαζί έπεσε το μάτι μας σε μια αφίσα σχετικά με κάποιο επερχόμενο event ινδικού φαγητού στο bar 42 , στο Σύνταγμα, εμπνευσμένο από την ινδική ταινία Lunchbox, όπου το μενού θα επιμελείτο ο σεφ του εστιατορίου και στις 10/9 ώρα 20:30 ήμασταν εκεί!

Το προσφερόμενο μενού ήταν περιορισμένο (korma λαχανικών, ρεβύθια chana masala, κοτόπουλο curry, ποικιλία ορεκτικών-όλα στην τιμή των 5 ευρώ ανά μερίδα), ενώ όταν φτάσαμε , μιάμιση μόλις ώρα μετά την έναρξη του event, το κοτόπουλο είχε ήδη τελειώσει. Αναγκαστικά, πήραμε korma με λαχανικά και ρεβύθια, συνοδευμένα με ρύζι basmati και, δυστυχώς, δε μπορούμε να πούμε ότι ενθουσιαστήκαμε. Οι γεύσεις ήταν προσαρμοσένες στους δυτικούς ουρανίσκους (από φόβο, λογικά) και η θερμοκρασία δεν ήταν σωστή. Παρόλα αυτά στο μπαρ γινόταν ο κακός χαμός, δεν υπήρχε πουθενά άδεια θέση, και η κατανάλωση ήταν μεγάλη.

Απογοητευμένοι κατευθυνθήκαμε στο Indian Chef προκειμένου να πάρουμε ένα ινδικό σουβλάκι (4 ευρώ) στο χέρι, καθώς είχαμε δει στην προηγούμενη επίσκεψή μας τη νέα αυτή προσθήκη. Δυστυχώς, και το σουβλάκι ήταν αποτυχία, τουλάχιστον εν συγκρίσει με αυτό του mirch. Η πίτα νααν ήταν πολύ λεπτή και διαλυόταν, το κοτόπουλο δεν ήταν μαριναρισμένο, ήταν σκέτο ψητό κοτόπουλο, και η ράιτα ήταν απειροελάχιστη. Το πιάτο αυτό δεν είχε την παραμικρή ινδική πινελιά και ουδεμία σχέση έχει με την ομολογουμένως πολύ πετυχημένη εκτέλεση του mirch.

Παρόλα αυτά, δεν πτοούμαστε, έχουμε πλέον καταλάβει ότι το Indian Chef σερβίρει πολύ καλή ινδική κουζίνα, μαθαίνει από τα λάθη του και αντιμετωπίζει τον πελάτη με σεβασμό και αξιοπρέπεια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *