Νέα άφιξη στα ινδικά εστιατόρια της Αθήνας – και μάλιστα στο κέντρο της πόλης – αποτελεί το Indian Chef. Ένα μικρό, χαριτωμένο μαγαζάκι, φωτεινό και λιτά διακοσμημένο στην Αθ.Διάκου 22, δίπλα στο Ζάππειο, το οποίο επισκεφθήκαμε προχθές και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις!

Εκ πρώτης όψεως ο κατάλογος μοιάζει ίδιος με αυτόν του Bollywood Kitchen (αγνοείται η τύχη του;). Ίδιος είναι και ο μάγειρας, τον οποίο είχε πάρει το μάτι μας και στο πολυαγαπημένο Noor. Παρόλα αυτά, το μαγαζί είναι καινούριο και δεν έχει σχέση με το προαναφερθέν (ρωτήσαμε τη γλυκύτατη σερβιτόρα). Τα πιάτα του μενού είναι τα κλασικά που συναντάμε πλέον σε κάθε ινδικό της Αθήνας, με μόνη εξαίρεση τις ‘ινδικές κρέπες’ dosa, με διάφορες γεμίσεις τις οποίες και δεν δοκιμάσαμε λόγω του κόστους τους (10-16 ευρώ!!). κατά τα άλλα , οι τιμές του μαγαζιού κυμαίνονται σε πολύ λογικά επίπεδα.

Πρώτη θετική εντύπωση το τυπικό και αγαπημένο ινδικό καλωσόρισμα με popodum και τρίπτυχο chutney! Μας είχε λείψει τελευταία…

Για δύο άτομα επιλέξαμε: ένα χορτοφαγικό πιάτο με φακές Daal Machani (6 ευρώ) το οποίο ήταν νο-στι-μό-τα-το! Οι φακές ήταν επιτέλους σωστά βρασμένες, και όχι υπερχυλωμένες-διαλυμένες, και η συνταγή καταπληκτική, μακράν η καλύτερη εκδοχή που έχουμε έως σήμερα δοκιμάσει. Από κάρυ διαλέξαμε ένα κοτόπουλο karahi (8.5 ευρώ), με ολόφρεσκα λαχανικά, τρυφερά, καθαρά και μεγάλα κομμάτια στήθους κοτόπουλου και δεμένη χειροποίητη σάλτσα στην οποία το πιάτο δεν ‘κολυμπούσε’. Τέλεια εκτελεσμένο. Για ρύζι επιλέξαμε ένα τηγανιτό με λαχανικά (4.5 ευρώ) , που ήταν αξιοπρεπέστατο και από naan δεν αντισταθήκαμε για ακόμα μία φορά στο λατρεμένο, αλλά τελευταία πολυπαθές, γλυκό peshawari naan (3 ευρώ). Η πιτούλα ήταν παχουλή και αφράτη, πολύ χορταστική και απολαυστική! Μπορώ να πω ότι την κατευχαριστηθήκαμε! Συμβουλή προς τον σεφ να βάζει περισσότερες σταφίδες και ξηρούς καρπούς (όπως στο Iskandar για όποιον θυμάται) για να απογειώσει γευστικά το αποτέλεσμα!

Ας περάσουμε τώρα στο θέμα των μερίδων. Οι μερίδες που μας προσφέρθηκαν ήταν πραγματικά γενναίες, μεγάλες και χορταστικές! Τα γνωστά ινδικά τσίγκινα μπολάκια σερβιρίσματος είναι εδώ αισθητά μεγαλύτερα από οπουδήποτε αλλού! Ειδικά η μερίδα με το κοτόπουλο περιείχε πολλά και χοντροκομμένα κομμάτια και λίγη σάλτσα, ενώ έχουμε συνηθίσει το αντίθετο. Μπράβο σε αυτό το θέμα! Κάνοντας μία σχετική παρένθεση θα θέλαμε να τονίσουμε πόσο καλή εικόνα δίνει στον πελάτη μια μεγάλη και προσεγμένη μερίδα. Στα ινδικά εστιατόρια, άλλωστε, το περιθώριο κέρδους είναι μεγάλο, οπότε η… σμίκρυνση των μερίδων ‘χτυπάει’ ιδιαιτέρως άσχημα. Ελπίζουμε λοιπόν το Indian Chef να κρατήσει την προσφερόμενη ποσότητα και ποιότητα σε αυτήν την τιμή!

Αναφέροντας και κάποια αρνητικά σημεία τώρα, με πάντα καλοπροαίρετη διάθεση, θα λέγαμε τα εξής: η υποδοχή μας έγινε στα αγγλικά και συνεχίσαμε να λαμβάνουμε απαντήσεις στα αγγλικά ακόμα και όταν δείξαμε ότι μιλάμε ελληνικά. Καταλαβαίνουμε ότι με τη θέση που έχει το εστιατόριο (κοντά στην Ακρόπολη και δίπλα σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο) στοχεύει κυρίως σε τουρίστες, αλλά η τόση ‘έμφαση’ στη χρήση των αγλλικών εύκολο είναι να δώσει την εντύπωση τουριστικού μαγαζιού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πέραν αυτού η εσκεμμένη χρήση της αγγλικής σε ελληνόφωνους πελάτες (μόλις δώσαμε την παραγγελία μας, η Ελληνίδα σερβιτόρα μας την επανέλαβε ‘αγγλιστί’ και όταν δεν κατάλαβα προσωπικά ένα πιάτο και ζήτησα να μου το ξαναπεί μου το ξαναείπε στα αγγλικά!) για οποιονδήποτε άλλο λόγο είναι απλά αδικαιολόγητη… βασικό σημείο το οποίο πρέπει να διορθωθεί.

Δεύτερο μελανό σημείο το εμφιαλωμένο νερό που ήρθε άμα τη εμφανίσει μας και χωρίς, φυσικά, να το ζητήσουμε, αυξάνοντας το λογαριασμό μας κατά 2 ευρώ. Τονίζω ξανά κάτι που δε νομίζω να κάνουμε μόνο εμείς. Όταν κάποιο εστιατόριο μας επιβάλλει το τι θα πιούμε και πόσο θα το πληρώσουμε, δεν παραγγέλνουμε τίποτα άλλο για ποτό. Ετσι, ενώ είχαμε σκοπό να πάρουμε το κρασάκι μας, μόλις είδαμε τη γνωστή τακτική, απολαύσαμε το ακριβοπληρωμένο νεράκι μας… οπότε το μαγαζί βγήκε πρακτικά χαμένο. Σωστά?

Τρίτη υπόδειξη, καλό θα ήταν να υπάρχει ένα συμβολικό κερασματάκι στο τέλος, π.χ. ένα gulab jamun. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώσει κάποιος στο ινδικό 4 ευρώ το gulab jamun, αγορασμένο από το Milan, όπου με 4 ευρώ παίρνεις ολόκληρο κουτί. Δεν είναι δημιουργία του σεφ για να πληρώνεται σε αυτό το σημείο σε τέτοια τιμή.

Τέλος, παίρνοντας καθώς φεύγαμε, το delivery menu του μαγαζιού παρατηρήσαμε κάποιες ανακρίβειες. Το ρύζι με λαχανικά, π.χ. κοστίζει στο μαγαζί 4.5 ευρώ, ενώ για delivery 6! Όλα τα άλλα πιάτα έχουν ίδιες τιμές για dine in , take away και delivery. To biryani προσφέρεται στο μαγαζί με επιλογή κοτόπουλο, μοσχάρι ή αρνί στην ίδια τιμή, ενώ για έξω μόνο με κοτόπουλο. Κάποιες συνταγές αναφέρονται διαφορετικά μέσα και έξω. Π.χ το madras για μέσα είναι κοτόπουλο κοκκινιστό καυτερό (λάθος συνταγή), ενώ για έξω έχει καυτερά μπαχαρικά, ντομάτα και γάλα καρύδας (σωστή συνταγή). Το vindaloo για μέσα δεν έχει πατάτα , ενώ για έξω φαίνεται να έχει…..πολλά σημεία που πρέπει να διορθωθούν, καθώς ο σεφ, φυσικά, δε φτιάχνει τα πιάτα με άλλη συνταγή ανάλογα με το χώρο της κατανάλωσης!

Kλείνοντας θα λέγαμε ότι το Indian Chef μας άφησε θετικότατες εντυπώσεις, ειδικά στο γευστικό κομμάτι που είναι και το σημαντικότερο. Ευχομάστε καλή αρχή στο μαγαζί και να συνεχίσει να προσφέρει αυτές τις μερίδες και αυτές τις γεύσεις.

5 comments

  1. Θα το επισκεφτώ το συντομότερο,σας εμπιστεύομαι άλλωστε και είναι σχετικά κοντά μου (είμαστε Καλλιθέα σύνορα με Κουκάκι).
    Από το delivery menu γράφει αν κάνει διανομή στην Καλλιθέα?

    1. Καλημέρα!

      Αξίζει την επίσκεψη το μαγαζί, ήταν όλα τα πιάτα πολύ προσεγμένα! Το delivery menu δεν αναφέρει ποιες περιοχές εξυπηρετεί, μόνο ότι η παράδοση γίνεται σε 30', 10 ευρώ ελάχιστη παραγγελία….πάντως, καλύτερα να γευματίσετε εκεί, αφού δεν υπάρχει και διαφορά στην τιμή και τα πιάτα θα έρθουν κατ'ευθείαν από την κουζίνα στο τραπέζι σας!!!

      Περιμένουμε εντυπώσεις!

  2. Σκέφτομαι να πάμε αύριο (σήμερα Πέμπτη καλύτερα) βράδυ.Εχει και εξωτερικό χώρο ή μόνο εσωτερικό?Ρωτάω γιατί είμαι καπνιστής και υποθέτω μέσα δεν θα επιτρέπουν το κάπνισμα.

    1. Δεν έχει εξωτερικό χώρο και νομίζω ότι το κάπινσμα απαγορεύεται μέσα, χωρίς να είμαι σίγουρη. Περιμένουμε εντυπώσεις!!

      1. Τελικά επειδή τα υπόλοιπα άτομα της παρέας μας ήταν αρνητικοί να κάτσουμε μέσα,όταν τους είπα ότι δεν έχει εξωτερικό χώρο,πήγαμε στο Kohenoor στο Γκάζι που είναι δοκιμασμένη λύση για μένα,μιας και είμαι τακτικός θαμώνας.Μας ικανοποίησε απόλυτα για μια ακόμη φορά.
        Το Indian Chef θα το επισκεφτώ κάποια στιγμή με τη γυναίκα μου,μένουμε αρκετά κοντά του άλλωστε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *