To Indian Masala είναι ένα σχετικά καινούριο ινδικό εστιατόριο, που άνοιξε περυσι τις πόρτες του στο κοινό. Η καινοτομία του συγκεκριμενου εστιατορίου είναι ότι ήταν το πρώτο low budget ινδικό σε ‘ασφαλή’ περιοχή, αφού βρίσκεται στο Μοναστηράκι, στην οδό Ερμού 129, μία περιοχή εύκολα προσβάσιμη στους περισσότερους.

Το Indian Masala πλημμυρίζει καθημερινά από Έλληνες, Ινδούς, Πακιστανούς και μπόλικους Άγγλους τουρίστες – που φαίνεται να έχουν ‘μπουχτίσει’ από τα σουβλάκια και τους μουσακάδες και ψάχνουν μία νότα παραδοσιακής κουζίνας που να τους θυμίζει ….πατρίδα (για όσους δε γνωρίζουν, η σύγχρονη αγγλική κουζίνα έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από την ινδική)-. Για όλους αυτούς λοιπόν ανοίγει καθημερινά τις πόρτες του το όμορφο αυτό εστιατοριάκι.

Όσον αφορά στο χώρο τώρα, τα χρώματα που επικρατούν είναι θερμά, ο φωτισμός χαμηλός και διακριτικός και η διακόσμηση λιτή κι απέριττη. Ο εξαερισμός , επίσης, λειτουργεί στο φουλ, οπότε μην περιμένετε να …σας σπάσουν τη μύτη οι μυρωδιες των ινδικών μπαχαρικών όπως θα μπαίνετε.

Η εξυπηρέτηση ευγενική και προσεγμένη, αν και λίγο υπερβολική σε μερικά σημεία. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί Έλληνες πλέον γνωρίζουν από ινδική κουζίνα, οπότε καλό είναι – θα έλεγα- να μην τους αντιμετωπίζουμε όλους σαν αδαείς, καθώς αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό για κάποιους.

Σχετικά με το φαγητό, να αναφέρω ότι πρέπει να είναι το εστιατόριο που φοβάται περισσότερο από όλα τα άλλα –της κατηγορίας του- την ένταση των μπαχαρικών. Δυστυχώς, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνεται η αυθεντικότητα – και η ουσία –κάποιων πιάτων και ο …εξελληνισμός τους να καθιστά το αποτέλεσμα μέτριο.

Σαν συμβουλή στους πελάτες θα έλεγα να επιλέξουν τα πιάτα που είναι από μόνα τους ήπια (korma, chicken tandoori κλπ), ενώ συμβουλευτικά στη διοίκηση του μαγαζιού θα έλεγα να ακολουθήσει ένα πιο ‘αυθεντικό’ μοντέλο και να ξεφύγει από το ‘τουριστο-ελληνοποιημένο’.

Τέλος, οι τιμές του εστιατορίου είναι αρκετά χαμηλές- λίγο πιο ανεβασμένες από αυτά της Κουμουνδούρου-, οπότε το γεύμα εκεί δεν αποτελεί σίγουρα ‘πολυτέλεια’.

Στα συν:
η τοποθεσία, το γεγονός ότι οι σερβιτόροι είναι Έλληνες (άρα δε θα υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης), οι τιμές

Στα πλην:
η εξυπηρέτηση θέλει λίγη δουλειά ακόμα για να γίνει πιο επαγελματική, ο χρόνος αναμονής για εύρεση τραπεζιού, η απουσία ‘σπιρτάδας’ και αυθεντικότητας σε κάποια πιάτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *