Της Κατερίνας Σιώμου: Από καιρό φαινόταν ότι η περιοχή ανάμεσα στο Θησείο και το Μοναστηράκι χρειαζόταν ένα ακόμα ινδικό εστιατόριο, εκτός των Indian Masala και Mirch, αφού συχνά δεν έβρισκες τραπέζι σε κανένα από τα δυο. Και το κενό που άφησε το Bollywood Kitchen όταν έκλεισε πριν ενάμιση χρόνο, φαίνεται ότι θα το καλύψει το Indian Tandoori Masala που άνοιξε πρόσφατα.

Πολύ κοντά στο Mirch αλλά και στην πλατεία του Ψυρρή, δίνει ενδιαφέρον και χρώμα στο σημείο που βρίσκεται κι έτσι είπαμε να περάσουμε μια βόλτα.

Ο χώρος εξωτερικά κι εσωτερικά φωτεινός και όμορφος, έχει πάγκους έξω για τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού, αλλά και τραπέζια στον πρώτο όροφο κι ένα μπαλκονάκι, εκείνο όμως που μας ενδιέφερε πιο πολύ ήταν οι γεύσεις του.

indian tandoori masala 1
 

η κουζίνα στο ισόγειο, βλέπεις τα πάντα
 

indian tandoori masala 2
 

τα τραπέζια στο ισόγειο όπου παίζουν και βίντεο από ταινίες Μπόλιγουντ
 

indian tandoori masala 3

τα τραπέζια στον πρώτο όροφο
 

Το πρώτο θετικό ήταν η πολύ ευγενική υπεύθυνη των παραγγελιών που μας ρώτησε αν θέλουμε εμφιαλωμένο νερό ή της βρύσης. Φυσικά προτιμήσαμε της βρύσης κι ελπίζουμε να συνεχίσουν να ρωτούν γιατί κάποια άλλα υιοθέτησαν σιγά-σιγά κι αυτά το εμφιαλωμένο ενώ στις αρχές έφερναν κανονική κανάτα.

Το δεύτερο θετικό ήταν ο κατάλογος. Έχει και πιάτα που βρίσκεις σε πιο μακρινά ινδικά, εκτός κέντρου. Αν π.χ. το Rogan Josh που γράφει ο κατάλογος με αρνί το προτιμάτε με κοτόπουλο, μη διστάσετε να το πείτε, προσαρμόζουν τα πάντα στα γούστα σας.

Εκτός από κανονικά πιάτα όμως μπορείτε να δοκιμάσετε και το ινδικό σουβλάκι σε χαμηλότερη τιμή από του Mirch.

Η παρέα μας πάντως πήρε:
 

samosas λαχανικών

samosas λαχανικών που ήταν αρκετά πικάντικα
 

κοτόπουλο karahi

κοτόπουλο karahi ήπιας έντασης
 

αρνί βινταλού

αρνί βινταλού αρκετά καυτερό
 

κοτόπουλο μαντράς

κοτόπουλο μαντράς καυτερό και πολύ νόστιμο
 

κοτόπουλο βινταλού

ρύζι και κοτόπουλο βινταλού (όσο καυτερό έπρεπε)
 

naan

chilli naan και σκέτη
 

Τα καυτερά πιάτα ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες, τα ήπια έκαναν όσους φοβόντουσαν μήπως καούν να ηρεμήσουν και οι μερίδες απ’ ό,τι μπορείτε να δείτε κι εσείς ήταν ικανοποιητικές.

Το τρίτο που μου έκανε θετική εντύπωση είναι ότι όταν ρώτησα την υπεύθυνη αν το πιάτο που θέλω να πάρω περιέχει στήθος κοτόπουλο ή και άλλα κομμάτια του, εκείνη σημείωσε να έχει στήθος και αυτό ακριβώς ήταν. Δε μου έχει ξανατύχει να σημειώσουν τι προτιμώ και το θεωρώ, αν μη τι άλλο, τίμια αντιμετώπιση.

Στο τέλος μας κέρασαν και γκουλάμπ τζαμούν, το κλασικό γλυκάκι, άλλη μια κίνηση καλής θέλησης που δεν περνά απαρατήρητη.

Οι τιμές είναι αξιοπρεπείς. Τα πιάτα με κρέας π.χ. κυμαίνονται από 8 έως 9,5 ευρώ το πολύ. Βέβαια έχουν βγάλει και προσφορά με κουπόνι για όποιον ενδιαφέρεται. Επίσης μπορείτε να πάρετε φαγητό και σε πακέτο.

Ελπίζουμε να σας αρέσει όσο και σε εμάς.

 

Κατερίνα Σιώμου ( Taste of India Greece )

 

Indian Tandoori Masala
Kαραϊσκάκη 15 & Αισώπου 2, Αθήνα
τηλ. 210 3255131

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *