To πλήρωμα του χρόνου έφθασε και επιτέλους πριν λίγες μέρες , το διαχειριστικό τμήμα του indian kitchen βρέθηκε για πρώτη φορά στο πιο διάσημο ινδικό εστιατόριο της Αθήνας, το Jaipur Palace. H φήμη που έχει το μαγαζί μεγάλη , όπως και οι προσδοκίες μας.

Κατ’αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι το κατάστημα του Αμαρουσίου δε λειτουργεί πλέον, αφού μεταφέθηκε στην Κηφισιά, στην οδό Δροσίνη 3. Το νέο εστιατόριο μπορεί να μη διαθέτει την υπερπληθωρική διακόσμηση του παλαιότερου , είναι, όμως , πολύ καθαρό και ….ινδοπρεπές. Ωραία εντυπωση προκαλούν τα τραπεζάκια έξω , που τα προτιμά και ο περισσότερος κόσμος.

Ακολούθως να επισημάνουμε την αισθητή μείωση των τιμών του καταλόγου , τόσο για dine in όσο και για take away. Τις παλιες τιμές του Jaipur η αλήθεια είναι ότι τις βρίσκαμε επιεικώς εξωφρενικές! Όλα αυτά , φυσικά, δεδομένων των σχετικά φθηνών πρώτων υλών που απαιτεί η παραδοσιακή ινδική κουζίνα όσο και της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.

Με πολλή χαρα λοιπόν διαπιστώσαμε ότι ο ιδιοκτήτης, σοφά σκεπτόμενος και σεβόμενος την πελατεία του, κατέβασε τις τιμες, σε σημείο να είναι χαμηλότερες και από του αμεσου ανταγωνιστή, του Iskandar. Πλέον τα πιάτα με το κοτόπουλο κοστολογούνται γύρω στα 14 ευρώ και αυτά με το αρνί στα 16-17, ενώ πριν λίγο καιρό άγγιζαν τα 22! Από την άλλη , τα ορεκτικά φθάνουν τα 6-7 ευρω και τα naan κοστολογούνται αρκετά χαμηλότερα.

Ας περάσουμε, όμως, στο καυτό θεμα του φαγητού… Η αρχή εγινε με κερασμένα popodum από το μαγαζί, παρέα με τα τρία γνωστά chutneys: mango, πιπεριας και μεντας….

Η παρέα μας επέλεξε για αρχη τους κρεμμυδοκεφτέδες onion bhaji (6.3 ευρω) , που ηταν αρωματικότατοι και πολύ νόστιμοι! Η μεριδα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Συνέχεια, με ενα κοτόπουλο malai tikka, ωραία μαριναρισμένο και αρωματικό. Το κοτόπουλο ήταν πολύ τρυφερό , μακράν το πιο ζουμερό ψητό κοτόπουλο που έχουμε φάει , αλλά η γεύση ήταν ιδιαίτερη και θέλει προσοχή. Επικρατούσε η μυρωδιά του λεμονιού και σίγουρα δεν αποτελει ασφαλή επιλογή, όπως το tandoori . Η εκτέλεση της συνταγης , πάντως, ήταν υποδειγματική.

Από curry διαλέξαμε ένα κοτόπουλο tikka kadai , με τζίντζερ, πιπεριά και τομάτα. Η σάλτσα ήταν τέλεια δεμένη, το κοτόπουλο μαλακό και η ενταση του καυτερού ήπια.

Τα chana masala (ινδικα ρεβύθια) που ακολούθησαν , ήρθαν σε πολύ μεγαλη μερίδα, νοστιμότατα και πολύ καυτερα!

Το συνοδευτικό ρύζι pulao ήταν αξιοπρεπές.

Από naan δοκιμάσαμε ένα σκέτο (1.8 ευρω), που θα μπορούσε να είναι πιο σωστά ψημένο , και ένα aloo paratha με πατατα (2.8 ευρω), που ηταν εκπληκτικα μαλακό!

Στο τέλος ήρθε κέρασμα υπέροχο , ζεστό gulab jamun και χαλβάς με ξηρούς καρπούς.

Μπορούμε να πούμε ότι γευστικά το Jaipur Palace ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Μπορεί οι τιμές να απέχουν αρκετά από αυτές ενός συνοικιακού ινδικου εστιατορίου, αλλά η ποιότητα – όπως και η ποσότητα- ήταν ικανοποιητικότατες.

Το παραπάνω γεύμα ήταν για 3 άτομα, που άφησαν αρκετό φαγητο! Ένα ζευγαρι μπορεί να βολευτεί ακόμα και με ένα κυρίως, ένα ορεκτικό και μια πιτουλα…

Εν ολιγοις, μπορει το Jaipur Palace να μην είναι η καθημερινή ή η μηνιαία μας επιλογή, αλλά σίγουρα αξίζει μία επίσκεψη στο τόσο από κάθε λάτρη της ινδικής κουζίνας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *