Η πρώτη μας επίσκεψη στο Kohenoor (Τριπτολέμου 41, Γκάζι) μας είχε ομολογουμένως αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση. Έτσι, χθες είπαμε να δώσουμε άλλη μια ευκαιρία στο εστιατόριο , που εδώ και χρόνια φημίζεται για την φίνα κουζίνα του στην Κέρκυρα και προ εξαμήνου επιχείρησε να επεκταθεί στην πρωτεύουσα.

Ο χώρος είναι απρόσωπος, υπερβολικά λιτός, δε θυμίζει Ινδία, δε θυμίζει τίποτα. Απλά τραπέζια, ξύλινα, χαμηλός φωτισμός, κουζίνα σε κοινή θέα και τίποτα άλλο. Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί λίγη περισσότερη βάση στη διακόσμηση του.

Ας περάσουμε στον κατάλογο. Το μενού αρκετά μεγάλο, με πολλές επιλογές, περιέχει πιάτα γνωστά και ασυνήθιστα. Μειονέκτημα το ότι δεν διατίθεται καμία περιγραφή. Ακόμα κι εμείς, είχαμε πρόβλημα στο να επιλέξουμε, καθώς υπήρχαν πιάτα που δεν ξέραμε τι ακριβώς είναι. Ο σερβιτόρος-ιδιοκτήτης, βέβαια, είναι πολύ πρόθυμος να εξηγήσει τα πάντα.

Κοινή απόφαση μας , κατόπιν μελέτης του καταλόγου, ήταν να δοκιμάσουμε πιάτα που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει. Έτσι καταλήξαμε σε ένα κοτόπουλο kashmiri, ένα curry pakora, ένα sag naan και onion bhaji (ναι, αυτό το έχουμε ξαναφάει!) για αρχή.

Τα onion bhaji (4 ευρώ) ήταν νόστιμα, αρκετά πικάντικα, με ένα καταπληκτικό mint chutney για συνοδεία. Όπως όλα τα ινδικά ορεκτικά, δύσκολα σε συναρπάζουν.

Τα κυρίως μας ήταν εξαιρετικά. Το curry pakora (7.5 ευρώ) είναι ένα χορτοφαγικό πιάτο που δύσκολα συναντάται. Πρόκειται για τα γνωστά μας pakora λαχανικών (κάτι σαν κεφτέδες με λαχανικά), τα οποία , όμως, είναι βουτηγμένα σε σάλτσα curry και προσφέρονται στο γνωστό βαθύ τσίγκινο ινδικό πιάτο. Η δυσκολία της συνταγής έγκειται στο γεγονός ότι τα pakora μπορούν εύκολα να ‘πανιάσουν’ μέσα στη σάλτσα, οπότε πρέπει να είναι προσεκτικά ξεροψημένα στο εξωτερικό τους και ζουμερά μέσα. Το πιάτο ήταν πεντανόστιμο, ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει και η σάλτσα curry, που ήταν πικάντικη, άρτια δεμένη και πεντανόστιμη!

Το κοτόπουλο kashmiri (8 ευρώ) είναι κοτόπουλο με σάλτσα με κρέμα καρύδας και φρούτα. Η εντάση του ως προς το καυτερό ήταν μέτρια – και όχι ήπια , όπως είναι το korma ή το pasanda – η σάλτσα και αυτή άρτια δεμένη, με σωστή γλυκύτητα και ισορροπία. Τα φρούτα ήταν αποξηραμένο κεράσι και φρέσκα σταφύλια και ανανάς. Το γευστικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Το απαραίτητο sag naan (3.5 ευρώ) ήταν naan με γέμιση σπανάκι, το οποίο ήλθε ιδιαίτερα αφράτο και σε γενναία ποσότητα. Ο συνδυασμός με το σπανάκι ήταν πρωτότυπος – αρκετά διαφορετικός από τα συνηθισμένα naan- ενώ γευστικά συνόδευσε τέλεια το curry pakora.

Οι μερίδες ήταν αξιοπρεπέστατες σε όλα τα πιάτα.

Για ποτό επιλέξαμε ένα γλυκό lassi (3 ευρώ) που ήταν νόστιμο.

Γενικά, η δεύτερη επίσκεψή μας στο Kohenoor διέλυσε κάθε αμφιβολία που είχαμε ως προς το επίπεδο της κουζίνας και μας έπεισε ότι αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα καλύτερα ινδικά της Αθήνας αναφορικά με τη γεύση των πιάτων.

[display-posts category=”deals” order=”DESC” orderby=”date” posts_per_page=”3″]

4 comments

  1. Πήγαμε στο Kohenoor για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή. Ο χώρος καλός, το σέρβις φιλικό. Δεν πήραμε την προσφορά, αλλά διαλέξαμε από το μενού: Κιμά Ναν, Κοτόπουλο Mummataz (σαν κόρμα , γλυκό με καρύδα), Αρνίσιο κεμπάπ (στον κατάλογο σαν Τandoori Lamb Tikka) και ρύζι Biryiani. To κοτόπουλο ήταν καλό και η μερίδα ικανοποιητική, Το Ναν ήταν άγευστο, δεν είχε ούτε βουτυράτη γεύση, ούτε κάποια ένταση από τον κιμά. Το αρνίσιο κεμπάπ ήταν ελάχιστο σε ποσότητα, μικρές μπουκίτσες σε μέγεθος, αλλά το βασικότερο ήταν πολύ στεγνό καθόλου ζουμερό σαν προμαγειρεμένο. Το ρύζι ήταν οκ. Συνολικά θα λέγαμε ότι οι γεύσεις ήταν χωρίς την ένταση που μας αρέσει από τα ινδικά. Μαζί με μία μπύρα και ένα mango lassi πληρώσαμε 37,50 ευρώ.

    1. κοιτα, εμείς στο kohenoor τρώμε πλέον ομολογουμένως καλά, αλλά σίγουρα έχουμε βρει κάποιες πολύ ασφαλείς επιλογές τις οποίες και προτιμάμε! Για τις τιμές τώρα, με τόσα κουπόνια που κυκλοφορούν είμαστε πάντα ικανοποιημένοι!

      Οσο για τα νααν, εμένα το αγαπημένο μου εκεί είναι αυτό με το σπανάκι και δεν το αλλαζω με τιποτα!

Leave a Reply to Leonidas Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *