To Ladoo είναι ένα γνωστό ινδικό γλυκό, εύκολο στην παρασκευή του. Οι Ινδοί γενικά δε δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα γλυκά , για αυτό και η ινδική κουζίνα δεν έχει να μας δώσει πολλά δείγματα ζαχαροπλαστικής.

Τα υλικά, επίσης, που εκεί χρησιμοποιούνται, είναι ιδιαίτερα δυσεύρετα εδώ και γι’αυτό το λόγο η συνταγή έχει προσαρμοστεί, έτσι ώστε να μπορέσετε να τη φτιάξετε και στο σπίτι σας.

Υλικά:

1 φλ αλεύρι
1 φλ ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κοφτό κορν φλαουρ
1 φλ νερό
1 κ.γ. κάρδαμο
Λίγους ξηρούς καρπούς τεμαχισμένους
Λίγα φρούτα γλασέ

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια ζύμη. Πλάθουμε σε μικρά, στρογγυλά μπαλάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν( εναλλακτικά τηγανίζουμε σε καυτό λάδι).

5 comments

  1. Γειά σας! Το κάρδαμο και τα φρούτα γλασέ μπορούμε να τα βρούμε στα super markets ?

  2. Α, εντάξει! Ευχαριστώ! Χρειάζεται μήπως και κάποιο σιρόπι ή όχι? και Πόσες περίπου μπαλίτσες φτιάχνονται με αυτά τα υλικά?

    1. για το ladoo δε χρεαζεται σιροπι, αλλά μπορείς να κάνεις μία παραλλαγή που να θυμίζει gulab jamun και να τα σιροπιάσεις. Θα φτιάξεις σιροπι με ιση ποσότητα ζαχαρης και νερου και θα τα βουτηξεις για λιγο μεσα οσο το σιροπι ειναι καυτο κι αυτα κρυα. Τρωγονται ζεστα. Επίσης μπορεις να βαλεις και καρυδα στην ζυμη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *