Το εστιατόριο Makkah βρίσκεται στην οδό Αναξαγόρα 13-15, στην καρδιά της Ομόνοιας, σε έναν δρόμο μικρό, που φαίνεται από την Πειραιώς και που δεν είναι επικίνδυνος όπως τα γύρω στενά. Το μαγαζάκι διατηρούν Πακιστανοί, ένας εκ των οποίων μιλάει απροσδόκητα καλά ελληνικά.

Ο χώρος είναι καθαρός και φωτεινός, δε θυμίζει, βέβαια σε τίποτα ινδικό. Τα φαγητά που προσφέρονται παρουσιάζονται με εικόνες σε έναν κατάλογο άνευ τιμών, ενώ μπορεί κανείς να δει και κάποια από τα πιάτα στη βιτρίνα που έχουν. Το τελευταίο αυτό χαρακτηριστικό καθιστά και το μαγαζί περισσότερο μαγειρείο παρά εστιατόριο.

Κατά την επίσκεψή μας παραγγείλαμε ένα κοτόπουλο korma, ένα mix κρεάτων kadai, ένα tandoori, ένα biryani και μία φακές. Συνοδευτικά ήρθαν 3 naan (ένα για τον καθένα μας), μία σαλάτα, raita και νερό εμφιαλωμένο.

Τα φαγητά ήταν αρκετά εύγεστα και ομολογουμένως εντελώς διαφορετικά από αυτά που έχουμε κατά καιρούς δοκιμάσει στα διάφορα ινδικά που έχουμε επισκεφθεί. Το kadai περιείχε μία πολύ ιδιαίτερη σάλτσα που σε άλλους άρεσε πολύ και σε άλλους όχι. Το korma είχε πιο σκούρο χρώμα από τα συνηθισμένα, αλλά ήταν πραγματικά γευστικό. Κανένα πιάτο δεν κολύμπαγε στη σάλτσα. Όλα είχαν απλά μία ικανοποιητική ποσότητα αυτής. Τα κρέατα ήταν ψημένα με το κοκκαλάκι τους, κάτι που ξένισε όλους εμάς τους κακομαθημένους φίλους της ινδικής κουζίνας, που έχουμε συνηθίσει το φιλετάκι σε κυβάκια σε όλα τα curries των γνωστών εστιατορίων. Καιρός ήταν να μάθουμε, βέβαια, ότι στην Ινδία και το Πακιστάν δεν το πετάνε το κοκκαλάκι, αλλά το αφήνουν στο φαγητό (λογικό,ε?)!! Οι φακές ήταν πολύ νόστιμες, το tandoori καλό και τα naan υπέροχα κι αφράτα όσο δεν πάει!

Στο τέλος μας κέρασαν γλυκό ρύζι με φρουί γλασέ και τις γνωστές ινδικές πορτοκαλί τηγανίτες jalubi.

Ο λογαριασμός ανήλθε στα 34 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι , βάσει του άρθρου του αγαπημένου ough.gr, περιμέναμε τις τιμές λίγο πιο χαμηλές και το λογαριασμό κάτω από 25 ευρώ. Τύχαμε αυτών των τιμών λόγω του ότι ήμαστε οι μοναδικοί –και σπάνιοι- Έλληνες πελάτες ή μήπως για… διαφημιστικούς λόγους οι ιδιοκτήτες του Makkah έδωσαν χαμηλότερες τιμές στο ough? Μάλλον το πρώτο… κρίμα…

3 comments

  1. Γεια σας. Πολύ βοηθάει η ιστοσελίδα σας. Αλλά ήθελα να σας ρωτήσω εάν ξέρετε αν κάποιο από αυτά τα εστιατόρια φτιάχνουν ladoo. Έχω ψάξει αρκετά, αλλά δεν έχω βρει.

    1. ta perissotera estiatoria pairnoun etoima ta glyka apo exo. Prepei na rotiseis sto milan zaxaroplasteio an yparxei to glyko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *