Ένα από τα πιο γνωστά ινδικά chutneys (απαραίτητη συνοδεία των popodums) είναι αναμφίβολα το γλυκό μάνγκο chutney. Γλυκό? Μάλλον δε μας κάνει και μεγάλη εντύπωση, αφού η ινδική κουζίνα παίζει έντονα ανάμεσα στις εξαιρετικά πικάντικες και τις εξαιρετικά γλυκές (στα όρια του….επιδορπίου) γεύσεις!

Υλικά:

1 μεγάλο mango
½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1 ξύλο κανέλλας
½ φλ ζάχαρη
1/3 φλ λευκό ξύδι
Αλάτι

Παρασκευή:

Κόβουμε το μάνγκο σε μικρά κυβάκια. Βράζουμε το ξύδι και τη ζάχαρη, προσθέτοντας λίγο νερό. Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε με ανοιχτό καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά, προσθέτοντας νερό όποτε χρειαστεί. Όταν το chutney είναι έτοιμο, θα έχει τη μορφή μαρμελάδας. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και φυλάμε σε βάζα. Το chutney καταναλώνεται μόνο κρύο.

4 comments

  1. Μάλλον είμαι λίγο "άσχετη" μιας κ τελευταία άρχισα να ασχολούμαι με την ινδική κουζίνα
    Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το "chutney", τα popodums κλπ?
    Και που κ πως τα χρησιμοποιούμε

    1. τα chutneys μοιαζουν με μαρμελάδες, dip κλπ. ουσιαστικά εκεί βουτάμε τα popodums που ειναι τραγανές τηγανιτές πιτούλες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *