To Maroush (Αγ.Τριάδος 1, Παλαιό Φάληρο) αποτελεί την πιο πρόσφατη άφιξη στο χώρο της λιβανέζικης κουζίνας, αφού λειτουργεί εδώ και λίγες μόνο ημέρες. Η ιστορία του , βέβαια, ξεκινάει το 1981, όχι στην Ελλάδα, αλλά στο Λονδίνο όπου άνοιξε το πρώτο κατάστημα. Ακολούθησαν το Παρίσι, η Μελβούρνη, η Ιταλία, το Βερολίνο, το Λος Άντζελες, το Αμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι , ο Λίβανος και η Τζακάρτα, ενώ φέτος ήρθε και η σειρά της Ελλάδας.

Εμείς, το επισκεφθήκαμε πριν λίγες μέρες και, δοκιμάζοντας αρκετά πιάτα, μπορούμε να σας δώσουμε μία πρώτη εικόνα για το μαγαζί. Να σημειώσουμε ότι εμείς εδώ στο asiankitchen.gr είμαστε οι πρώτοι πανελληνίως που κάνουμε review για το συγκεκριμένο μαγαζί!!

Κατ’αρχάς, ο χώρος είναι φωτεινός, αλλά και ζεστός, με ψηλό ταβάνι, ωραίες ανατολίτικες τοιχογραφίες και μια αίσθηση πολυτελείας. Το μαγαζί θέλει να θεωρείται υψηλού επιπέδου και το καταφέρνει ως ένα σημείο. Η μεγάλη τζαμαρία που έχει θέα στο… δρόμο , σίγουρα δεν είναι στα συν του μαγαζιού. Θα προτιμούσαμε ωραίες, βαρείες κουρτίνες που θα απομόνωναν τη σάλα από τον έξω χώρο.

Στην εξυπηρέτηση βρίσκεται ένας κύριος, μάλλον Λιβανέζος, με πολύ καλά ελληνικά, που είναι ευγενικός και εξυπηρετικός.

Στην αρχή μας προσφέρθηκαν αραβικές πιτούλες συνοδεία μίας πολύ ωραίας σάλτσας και , φυσικά, κατέφθασε και ένα μπουκάλι νερό , το οποίο , όμως, δεν ανοίχτηκε μπροστά μας, κάτι που φυσικά είναι αρνητικό, ειδικά όταν το νερό χρεώνεται.

Από τον κατάλογο επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με μία σαλάτα φατούς (7 ευρώ) και ένα ταμπουλέ (6 ευρώ), που ήρθαν σε μικρή μερίδα, αλλά ήταν πεντανόστιμα. Από ορεκτικά ζητήσαμε τα γνωστά κίμπε (6 ευρώ), που ήταν μικρά σε μέγεθος και μέτρια σε γεύση. Η πίτα arayes (7 ευρώ) που ακολούθησε ήταν πραγματικά πεντανόστιμη, αν και το φύλλο είχε ‘αρπάξει’ λιγάκι.

Για κυρίως πήραμε ένα mix grill (20 ευρώ), που περιελάμβανε ένα σουβλάκι αρνιού , που ήταν εξαιρετικό, ένα σουβλάκι κοτόπουλου , που ήταν πολύ καλό και ένα κεμπάπ , που ήταν στεγνό και μάλλον άνοστο. Οι πατατούλες που το συνόδευαν ήταν κομμένες στο χέρι και αρκετά πετυχημένες, αλλά κάπως αλμυρές.

Από τα επιδόρπια δοκιμάσαμε το mohalabia (4 ευρώ) που ήταν πολύ νόστιμο και σπιτικό.

Το φαγητό μας συνοδεύσαμε με το παραδοσιακό arak (αράκ – κάτι σαν αραβική ρακή με γλυκάνισο) , που έρχεται στην τιμή των 4 ευρώ το ποτήρι, ενώ προσφέρεται και σε καραφάκι. Όπως μας είπε ο σερβιτόρος υπάρχουν και εμφιαλωμένα κρασιά με τις τιμές να ξεκινούν από 9 ευρώ.

Γενικά, οι τιμές είναι αρκετά υψηλές – αν και σαφέστατα τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν τα ακριβότερα του καταλόγου- , κάτι που δεν δικαιολογείται από την ποσότητα, την γεύση και τον χώρο. Με λίγο χαμηλότερες τιμές και αρκετά μεγαλύτερες μερίδες, το Maroush θα αποτελούσε σίγουρα μία καλή πρόταση για φαγητό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *