Τα αγαπημένα όλων μανιτάρια συναντώνται στην ινδική κουζίνα είτε ως πρόσθετο λοιπών λαχανικών στο ρύζι είτε σε αυτήν την καταπληκτική και πικάντικη συνταγή.Ας τη δούμε!

Υλικά:

1 κουτί φρέσκα μανιτάρια 250 γρ.

1 μικρή, ώριμη τομάτα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

1 πράσινο τσίλι ή μία μικρή καυτερή πιπεριά

1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη

1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

3 κ.σ. λάδι

1 κ.γ. κοφτό κόκκινο τσίλι

Φρέσκος κόλιανδρος

Λίγο χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

αλάτι

 

Παρασκευή:

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και μαζί την καυτερή πιπεριά ολόκληρη. Προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτια για 5’ τουλάχιστον. Ρίχνουμε την τοματα ψιλοκομμένη και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθετουμε το λεμόνι και σερβίρουμε με φρέσκο , ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

2 comments

  1. αμα το φτιαξω χωρις κολιανδρο λες να αλλαξει η γευση του πολυ????

    1. ο κολιανδρος -ειδικά ο φρέσκος- είναι πολύ σημαντικό συστατικό της ινδικής κουζίνας , αλλά και πολύ δυσεύρετο υλικό εδώ. Η γεύση θα αλλάξει, αλλά η συνταγή μπορεί να γίνει κι έτσι. Απλά δε θα είναι τόσο αυθεντική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *