Δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Αιγάλεω λειτουργεί εδώ και καιρό ένα αιγυπτιακό καφενείο, με αργιλέδες, χορό της κοιλιάς (κατά καιρούς) και κάποια βασικά αιγυπτιακά πιάτα και γλυκά.

Εμείς , όταν το επισκεπτόμαστε επιλέγουμε καφέ με κάρδαμο (!!!!), κεμπάπ σε αραβική πίτα ( 2 ευρώ), ενώ την τελευταία φορά δοκιμάσαμε για πρώτη φορά και αιγυπτιακά κουκιά (φουλ-1.5 ευρώ), υπό μορφή φάβας, με ταχίνι και αραβικές πιτούλες , σε πραγματικά γενναία μερίδα. Η γεύση τους μας άρεσε πολύ!

Πάντως, επειδή λόγω γειτνίασης (το… τεχνικό επιτελείο του asian kitchen μένει στο Κάτω Αιγάλεω!) το επισκεπτόμαστε συχνά, σύντομα θα κάνουμε μία πλήρη επίσκεψη με νέο άρθρο και καλύτερο φωτογραφικό υλικό!

Δοκιμάστε το!

Νέα κλεοπάτρα
Δοξάτου 1, Άγιος Σπυρίδωνας, Αιγάλεω 12242
https://goo.gl/maps/2eleA

Υ.Σ: Η συνοικία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Αιγάλεω είναι γειτονιά που ζουν μεγάλες μειονότητες από χώρες της Εγγύς Ανατολής (Κούρδοι, Άραβες κλπ). Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, εγκαινιάστηκε πάνω στην πλατεία της γειτονιάς και το μνημείο γενοκτονίας Ασσυρίων.

nea-kleopatra

2 comments

  1. Bravo και για το άρθρο και για τα μηνύματα που περνάτε! Επίσης είναι ωραίο που προωθείτε τέτοια μάγαζιά με τόσο καλές τιμές!

    1. ευχαριστουμε πολυ!! περιμενουμε τις προτασεις σας και τις ιδεες σας…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *