Η αλυσίδα ασιατικών εστιατορίων Noodle Bar δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στη χώρα μας, προσφέροντας ασιατικό φαγητό σε χαμηλές τιμές σε minimal μοντέρνο περιβάλλον. Τα καταστήματα ανά την Ελλάδα είναι πολλά, ενώ στην πρωτεύουσα βρίσκονται σαφώς τα περισσότερα. Εμείς , το περασμένο Σάββατο, βρεθήκαμε στο κατάστημα του Χαλανδρίου (Ηρώδου Αττικού 4), μεγάλη παρέα. Αν και στο παρελθόν είχαμε επισκεφθεί κι άλλες φορές κάποιο Noodle Bar, στην τελευταία μας επίσκεψη είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε πολλά πιάτα από το μενού και να σχηματίσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το φαγητό, που μας άφησε υπέρ του προσδοκόμενου ικανοποιημένους.

Κατ’αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι το μενού κινείται σε κινέζικα… μονοπάτια, με μεγάλη προτίμηση, φυσικά, στα noodles, αλλά έχει και κάποιες ‘πινελιές’ από thai, βιετναμέζικη και ινδική κουζίνα, ενώ κατά καιρούς μπάινουν νέα πιάτα στον κατάλογο.

Τα πιάτα noodles που δοκιμάσαμε ήταν τα noodle bar σπεσιαλ νουντλς με κοτόπουλο (7.7 ευρώ) με διάφορα λαχανικά, τρυφερό κοτόπουλο και έντονη κρέμα καρύδας , που άρεσαν πολύ. Παρόλα αυτά, τα νουντλς με thai βασιλικό και τσίλι με λαχανικά (6.9 ευρώ) έκλεψαν την παράσταση καθώς χαρακτηρίστηκαν πιο ‘ιδιαίτερα’, ενώ ήταν και ελαφρώς πικάντικα.

Από σαλάτες επιλέξαμε την won ton (5.9 ευρώ) , που άφησε μέτριες εντυπώσεις και την gado gado (5.6 ευρώ) , που άφησε καλύτερες. Και οι δύο ήταν μεγάλες σε ποσότητα , ενώ ήταν περιχυμένες με σως φυστικιού, που ήταν πολύ ιδιαίτερη.

Στα κυρίως, τώρα, κάποια πιάτα πραγματικά εντυπωσίασαν. Το γλυκόξινο χοιρινό (8.9 ευρώ) ήταν εξαιρετικό, με άριστα δεμένη σαλτσούλα, το κοτόπουλο σετσουάν (8.8 ευρώ) ήταν ανεκτά πικάντικο, νοστιμότατο και αποκόμισε τα περισσότερα θετικά σχόλια και το ινδικό κοτόπουλο korma (8.8 ευρώ) ήταν πολύ νόστιμο και σωστά εκτελεσμένο, αφού περιείχε χυμό λεμονιού (ναι, η αυθεντική συνταγή το επιβάλλει!) και ήταν ελαφρώς πικάντικο , όπως αρμόζει σε ένα ινδικό πιάτο (ο ορισμός του ήπιου “mild”). Δυστυχώς στην Ελλάδα, ακόμα και στα ινδικά εστιατόρια, το korma παρουσιάζεται σαν αποκλειστικά γλυκό πιάτο, χωρίς ίχνος μπαχαρικού. Σημειώνουμε εδώ, ότι οι μερίδες ήταν μεγάλες σε όλα τα κυρίως, ενώ τα πιάτα με σάλτσα (και τα τρία προαναφερθέντα, δηλαδή) συνοδεύονταν από πολύ καλό ρύζι ατμού σε μεγάλη ποσότητα. Πολλά credits για το μαγαζί εδώ, αφού στο 90% των ασιατικών εστιατορίων στην Ελλάδα πρέπει να πληρώσεις extra για το συνοδευτικό, που συνήθως έχει αναλογικά υψηλή τιμή.

Τέλος, να αναφερθούμε και στην πάπια πεκίνου (11.9 ευρώ), ένα σπέσιαλ , ακριβό πιάτο, που όφειλε να είναι πιο προσεγμένο –ήταν υπερβολικά στεγνό το κρέας- και πιο ωραία κομμένο.

Το φαγητό μας συνοδεύσαμε με ινδική μπύρα cobra και κινέζικη tsing tao (3.4 – 2.9 ευρώ) που ήρθαν παγωμένες!

Τέλος , να αναφερθούμε στην εξυπηρέτηση που ήταν πολύ φιλική και ευδιάθετη από όλα τα νεαρά παιδιά του service.

Η εμπειρία μας στο noodle bar ήταν αναπάντεχα θετική και σίγουρα θα επαναλάβουμε σύντομα την επίσκεψή μας!!

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ… ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ που τρέχει ακόμη (την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο) την οποία μπορείτε να δείτε και να αποκτήσετε στο παρακάτω link http://goo.gl/8inhB

Noodle Bar με Dine in ή Delivery! Πλήρες ασιατικό γεύμα για 2 άτομα, με ελεύθερη επιλογή από έναν υπερπλούσιο κατάλογο που θα καλύψει κάθε σας γευστική προτίμηση, από τον ολοκαίνουριο χώρο του ”Nοοdle Bar” στο Χαλάνδρι – έκπτωση 50%!! (10€ για take away ή dine in μενού 2 ατόμων με ελεύθερη επιλογή πιάτων αρχικής αξίας 20€ ή 15€ για delivery μενού με ελεύθερη επιλογή πιάτων αρχικής αξίας 30€) http://goo.gl/8inhB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *