To raita είναι μία δημοφιλέστατη ινδική συνοδευτική σάλτσα , γνωστή παγκοσμίως. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σάλτσα-συνοδευτικό (πχ του ρυζιού) , ως dip των ορεκτικών (samosas κλπ) ή ως απλά ένα chutney για να βουτά κανείς μέσα τα τραγανά popodum!

Η παρασκευή του raita είναι πολύ εύκολη

Υλικά:

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 αγγουράκι
½ τομάτα
½ ξερό κρεμμύδι
1 φυλλαράκι φρέσκου κόλιανδρου
½ φυλλαράκι μέντας
1/3 κ.γ. κύμινο
1/3 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Αλάτι
1 κ.σ. λάδι

Παρασκευή:

Kόβουμε τα λαχανικά μας σε κυβάκια. Στραγγίζουμε πολύ καλά την τομάτα. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγανάκι, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μπαχαρικά και αφήνουμε για 1’ περίπου. Στραγγίζουμε από το λάδι , αλατίζουμε κατά βούληση και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Στο γιαούρτι, προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τη μέντα ψιλοκομμένα , ρίχνουμε το μείγμα λαχανικών και ανακατεύουμε καλά.

Η σάλτσα μας είναι έτοιμη!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *