Σε μία πρόσφατη βόλτα μας στο Salamat (Κορινθίας 24, Αθήνα), ανάμεσα στα κινέζικα γαριδάκια και τις συσκευασίες με αποξηραμένα φρούτα, ‘ξετρυπώσαμε’ ένα εντυπωσιακό, χρωματιστό σακουλάκι το οποίο περιείχε τα απαραίτητα συστατικά για την παρασκευή ενός πολύ γνωστού ταϋλανδέζικου γλυκού, του Ruan Mit.

Η τιμή του στα 4.30 ευρώ, με ποσότητα υπεραρκετή για 3 άτομα και με έξτρα απαιτούμενο υλικό μόνο το νερό. Ο χρόνος παρασκευής γύρω στα 20 λεπτά.

Τα ταϋλανδέζικα γλυκά είναι ιδιαίτερα και εξωτικά, έχουν, επομένως, φανατικούς φίλους , αλλά και….εχθρούς! Στη γεύση κυριαρχεί σχεδόν πάντα η καρύδα, ενώ πολύ συχνά χρησιμοποιείται και το γλυκό καλαμπόκι.

Το συγκεκριμένο γλυκό περιείχε –σύμφωνα με τις οδηγίες- σκόνη για παρασκευή ρευστής κρέμας καρύδας, πολύχρωμα noodles και σφαιρίδια από tapioca, καθώς και αποξηραμένο γλυκό καλαμπόκι και jackfruit.

Ακολουθώντας τις οδηγίες βρασίματος , ετοιμάσαμε το γλυκό εν ριπή οφθαλμού και σερβιριστήκαμε αμέσως! Η ιδιαιτερότητα αυτού του επιδορπίου είναι ότι σερβίρεται ζεστό, αλλά με προσθήκη…πάγου! Πραγματικά ξεχωριστό.

Η γεύση μάς άφησε πολύ ικανοποιημένους, ενώ η εμφάνιση του γλυκού ήταν έντονα παιχνιδιάρικη με το λευκό της καρύδας και τα χρώματα των noodles (κόκκινα, ροζ, μπλε) να δημιουργούν όμορφες αντιθέσεις!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *