Tα samosas είναι ένα από τα διασημότερα ορεκτικά της ινδικής κουζίνας. Ουσιαστικά πρόκειται για τηγανιτά πιτάκια με πικάντικη γέμιση λαχανικών –κατά βάση- και συνηθίζουν να δίνουν το….ενακτήριο λάκτισμα σε κάθε ινδικό γεύμα.

Ας δούμε μία όμορφη συνταγή, πολύ εύκολη και απλή.

Υλικά:

  • 500 γρ. φύλλο για πίτα
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 150 γρ. αρακά
  • ½-1 κ.γ. garam masala
  • Λίγο λεμόνι
  • Φρέσκος κόλιανδρος

 

Παρασκευή:

Βράζουμε τις πατάτες και τον αρακά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι-κομμένο σε μακριές φέτες- ,προσθέτουμε το garam masala, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τις πατάτες και τον αρακά (ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα), μαζί με λίγο αλατάκι και δυο σταγόνες χυμό λεμονιού. Αφήνουμε για 2’-3’.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο φρέσκο , ψιλοκομμένο κόλιανδρο (3 κ.σ. τουλάχιστον). Αφήνουμε το μείγμα να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόβουμε το έτοιμο φύλλο σε μεγάλα κομμάτια (φανταστείτε ότι κανονικά σερβίρεται ένα πιτάκι samosa για κάθε άτομο), προσθέτουμε μπόλικη γέμιση, σφραγίζουμε καλά και τηγανίζουμε σε φριτέζα ή τηγάνι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *