Ένα αγαπημένο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο με πολύ φθηνά και όχι δυσεύρετα υλικά! Παραδοσιακά μαγειρεύεται στο wok, αλλά ακόμα κι αν δεν διαθέτετε το κινέζικο τηγάνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα οποιοδήποτε απλό.

Υλικά:

1 πακέτο noodles αυγού
1 κονσέρβα με κινέζικα ανάμεικτα λαχανικά (bamboo,chinese mushrooms, baby corns κ.ά.)
200γρ κοτόπουλο φιλέτο (προαιρετικά)
Σάλτσα σόγιας
Αλάτι

Παρασκευή

Βράζουμε τα noodles σε μπόλικο νερό, προσθέτοντας λίγο αλάτι, για 5 λεπτά περίπου ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσοχή στην ποσότητα αλατιού, γιατί η σάλτσα σόγιας που θα προσθέσουμε κατόπιν είναι πολύ αλμυρή. Σουρώνουμε και ελέγχουμε αν τα ζυμαρικά είναι σε επίπεδο al dente. Αν έχουν παραβράσει, τα βρέχουμε με κρύο νερό.

Στο wok ρίχνουμε μία κουταλιά λάδι ή σησαμέλαιο ή βούτυρο και σωτάρουμε τα λαχανικά. Αν επιθυμούμε να προσθέσουμε κοτόπουλο, το κόβουμε σε κυβάκια, το αλατίζουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι , ‘θωρακίζοντας’ το από όλες τις μεριές και προσθέτοντας λίγο λάδι ακόμα έτσι ώστε να ψηθεί πιο εύκολα. Προσθέτουμε τα noodles και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας τη λαβή του wok. Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. σάλτσα σόγιας – ή και παραπάνω, αλλά με προσοχή γιατί έχει έντονη γεύση-, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *