Το Taj Mahal είναι το ινδικό εστιατόριο του Μαραθώνα, γνωστό πλέον στους ντόπιους, που έχει, όμως, αρχίσει να γίνεται σιγά-σιγά γνωστό και στην Αθήνα. Εμείς το επισκεφθήκαμε και είμαστε υπερήφανοι που σας παρουσιάζουμε την πρώτη εκτενή κριτική στο Διαδίκτυο, μιας και γενικά θα βρείτε ελάχιστες πληροφορίες για αυτό το πραγματικά αξιόλογο ινδικό ταβερνάκι!

Κατ’αρχάς ο χώρος είναι ιδιαίτερος. Διακοσμημένος με πολλή αγάπη, εμφανώς όχι από κάποιο διακοσμητή, αλλά από τη συμπαθή οικογένεια που τρέχει το μαγαζάκι, εκπέμπει τη θετική αύρα ενός σπιτιού στο Punjab (από εκεί μας έρχονται οι ιδιοκτήτες, απ’ό,τι καταλάβαμε). Η υπερβολή στο ινδικό στοιχείο είναι έντονη , με ένα άκρως συμπαθητικό ‘κιτς’ αποτέλεσμα.

Προσωπικό δεν υπάρχει. Οι πολύ φιλικοί ιδιοκτήτες τα έχουν αναλάβει όλα: σερβίρισμα, μαγείρεμα κλπ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση να είναι αργή-όχι ενοχλητικά- , αλλά το αποτέλεσμα σε ανταμείβει.

Ο κατάλογος του μαγαζιού περιέχει τα γνωστά ινδικά πιάτα που παντού συναντάμε, αλλά εδώ θα βρει κανείς και κάποιες πιο σπάνιες συνταγές από την ινδική κουζίνα. Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι το μαγαζί φτιάχνει και σουβλάκια (!!!!), με ένα ινδικό twist απ’ο,τι καταλάβαμε από τη διπλανή παρέα που εν μέρει τα προτίμησε. Π.χ. το μπιφτέκι ήρθε σε αραβική πίτα –υπάρχει και ελληνική- με ‘καυτερό’ μέσα!

Οι τιμές είναι σε κάποια πιάτα φυσιολογικές και σε κάποια άλλα χαμηλότερες από τις συνηθισμένες. Ένα γεύμα για δύο κυμαίνεται μεταξύ 18-25 ευρώ, χωρίς ποτά.

Για αρχή έρχεται νερό εμφιαλωμένο που χρεώνεται (μεγάλο μειονέκτημα για οποιοδήποτε εστιατόριο) και popodum με τα γνωστά chutneys στη σπιτική τους μορφή.

Εμείς επιλέξαμε ένα zeera pulao (2.5 ευρώ), ελαφρώς γλυκίζον ρύζι μαγειρεμένο με σπόρους γλυκάνισου, που ήρθε σε ικανοποιητική ποσότητα για δύο.

Από κυρίως πήραμε ένα πιάτο με φακές Dal Chana Masala (5 ευρώ), νόστιμο με υπερβολική χρήση του τζίντζερ, όμως! Ακολούθησε ένα onion pakora curry (5 ευρώ), συνταγή εξαιρετικά δυσεύρετη στα ινδικά της πόλης μας, με δύσκολη τεχνική. Αυτό το χορτοφαγικό πιάτο ήταν εξαιρετικό, με τους κρεμμυδοκεφτέδες σωστά τηγανισμένους και βουτηγμένους στη νόστιμη σάλτσα curry , που έδενε άριστα μαζί τους. Το τρίτο κυρίως ήταν ένα κλασικό κοτόπουλο madras (6.5 ευρώ) , πεντανόστιμο σε γεύση και ορθά εκτελεσμένο με κρέμα καρύδας στα συστατικά (τονίζουμε για άλλη μια φορά για τα άλλα εστιατόρια ότι το αυθεντικό Madras δεν έχει σκέτη κόκκινη σάλτσα, αλλά καρύδα και λεμόνι, για να ξεχωρίζει από το vindaloo). Το κοτόπουλο, τρυφερό και καλοψημένο,μαγειρεμένο με την σπιρτόζικη σάλτσα, έβαζε φωτιά στον ουρανίσκο!

Από naan διαλέξαμε ένα paratha λαχανικών (2.5 ευρώ) που ήταν πολύ νόστιμο.

Από ποτά δοκιμάσαμε το δυσεύρετο ινδικό Desi (2.5 ευρώ), ένα ποτό υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (45%), που πίνεται αραιωμένο από τους Ινδούς.

Όλα τα πιάτα , χωρίς να προδίδουν άριστη τεχνική, άφηναν την αίσθηση πείρας και ζήλου στην κουζίνα, από έναν αυτοδίδακτο μάγειρα με αγάπη για αυτό που κάνει!

Η εμπειρία μας στο Taj Mahal του Μαραθώνα άφησε θετικότατες εντυπώσεις. Νοιώσαμε ότι βρισκόμασταν στο σπίτι κάποιου Ινδού που μας έκανε το τραπέζι. Χωρίς να είναι σεφ, όντας απλά ένας καλός μάγειρας, μας περιποιήθηκε φτιάχνοντάς μας σπεσιαλιτέ από την πατρίδα του.

Ηταν σίγουρα μία από τις καλύτερες και πιο έντονες γευστικές βραδιές του έτους.

Να πάτε!

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μαραθώνος 325, Μαραθώνας
Τηλέφωνο: 2294056123
Google Maps: http://goo.gl/maps/7L7Fq

Τα πιο πρόσφατα “καυτά” indian & asian deals!
[display-posts category=”deals” order=”DESC” orderby=”date” posts_per_page=”2″]

5 comments

  1. Πηγαίνω στο Taj Mahal, εδώ και πέντε χρόνια περίπου και είμαι λάτρης του Ινδικού φαγητού! Πιστεύω, πως σε σύγκριση με άλλα εστιατόρια που έχω επισκεφτεί στο κέντρο, είναι πολύ πιο γευστικό και όχι τόσο προσαρμοσμένο στην Ελληνική κουζίνα. Αν ξαναπάτε, να πάρετε Ghost Badami, το αγαπημένο μου! 🙂

    1. Συμφωνω απολυτα! Δεν ξερω αν ειναι το καλυτερο, αλλα ειναι με διαφορα το πιο σπιτικο ινδικο!

    2. για περιεγραψε μας το πιατο που προτεινεις! δεν το εχω φαει ποτε….ανυπομονω να ξαναπω!!

  2. Μμμ, είναι καυτερή κόκκινη σάλτσα, με κατσίκι*, τζίντζερ και κόλιανδρο (τώρα τα υπόλοιπα, δεν τα θυμάμαι! Χαχα!) Πήγα προχτές και τους έδειξα το site του Indiankitchen και είχατε μόλις βάλει την αξιολόγησή σας! 😀 Είναι κρίμα που δεν διαφημίζονται τόσο καλά, γιατί πιστεύω πως αξίζουν ακόμα περισσότερη πελατεία!

    *Γενικά τα πιάτα τους με κατσίκι, μου αρέσουν και περισσότερο! 🙂

    1. θα το δοκιμασουμε στην επομενη επισκεψη μας. Η αληθεια είναι ότι το φοβηθηκαμε λίγο το κατσίκι – έχει δύσκολο μαγείρεμα και στα υπόλοιπα ινδικά έχουν ένα θεματάκι- , αλλά αφού σ αρεσει τόσο, κάτι θα ξέρεις!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *