To White Elephant είναι ένα εστιατοριο που προσφέρει κινέζικη και ιαπωνέζικη κουζίνα και πρωτοεμφανίστηκε στην Αθήνα των 90s , όταν ακόμα τα ασιατικά εστιατόρια της πρωτεύουσας μετρίονταν στα δάκτυλα ενός χεριού. Μετά από μια μεγάλη παύση, το μαγαζί έκανε πέρυσι δυναμικά την επανεμφάνιση του σε νέο χώρο, στο Χαλάνδρι – Αγίας Παρασκευής 124 – μεσούσης της οικονομικής κρίσης και έχοντας πλέον περισσότερους ανταγωνιστές.

Η πρώτη εντύπωση , μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο στον καλοκαιρινό κήπο του μαγαζιού, αφήνει τον επισκέπτη με ανοικτό το στόμα. Η τεράστια πισίνα στη μέση της αυλής, σε συνδυασμό με τη λιτή διακόσμηση σε λευκούς τόνους, το πράσινο γρασίδι και την απαλή μουσική δημιουργούν ένα πραγματικά μαγευτικό αποτέλεσμα, που σε ταξιδεύει και σε χαλαρώνει. Ο επισκέπτης πραγματικά μεταφέρεται σε σκηνικό διακοπών , τίποτα δε θυμίζει ότι βρίσκεσαι σε μια μεγάλη πόλη.

Η εξυπηρέτηση φιλική, χαμογελαστή και σχετικά ανεπιτήδευτη από πολλά, πραγματικά πολλά άτομα, με διακριτούς ρόλους. Η ροή των πιάτων καλή, με μικρές καθυστερήσεις, σε μία ήσυχη μέρα, χωρίς πολύ κόσμο. Ο κατάλογος του White Elephant δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Γνωστά πιάτα κινέζικης και ιαπωνέζικης κουζίνας , χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Εμείς για αρχή επιλέξαμε μία σαλάτα edamame (6.5 ευρώ), τα γνωστά πράσινα φασολάκια με μπόλικο χοντρό αλάτι, μαγειρεμένα στον ατμό. Τα φασολάκια ήταν νόστιμα και τρυφερά, δίχως εκπλήξεις, σε μία γενναία μερίδα.

Για ορεκτικό πήραμε τα κινέζικα χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου, που ήταν πολύ νόστιμα και σε καλή μερίδα (7.9 ευρώ).

Από sushi επιλέξαμε το Ura Maki με σολωμό και αβοκάντο (8.9 ευρώ). Η μερίδα περιελάμβανε οκτώ συνολικά ρολλά, που ήταν πράγματι εξειρετικά.

Για κυρίως διαλέξαμε ένα κοτόπουλο Szechuan (13.5 ευρώ) που ορθά συνοδευόταν από ρύζι ατμού. Ο σεφ ακολουθώντας την αυθεντική συνταγή, έβαλε στη σάλτσα μπόλικους κόκκους πιπεριού, που, όμως , δεν αφαιρέθηκαν πριν το σερβίρισμα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ γευστικό, ενοχλούσε, όμως, ιδιαίτερα η έντονη παρουσία των κόκκων που συχνά μας ‘ξέφευγαν’ και το αντιλαμβανόμασταν αργά….καλό πιάτο, αλλά, δυστυχώς, δε μπορέσαμε να το απολαύσουμε.

Τέλος, τα καντονέζικα νουντλς με γαρίδες (13.9 ευρώ) ήταν νόστιμα, όπως συχνά τα γευόμαστε και αλλού, ίσως λίγο πιο βρασμένα από όσο θα έπρεπε. Βέβαια, η ποσότητα ήταν ‘συγκρατημένη’ , ενώ η τιμή ιδιαίτερα υψηλή.

Γενικά, το White Elephant μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, ειδικά λόγω του μοναδικού του χώρου που σε ταξιδεύει.

Σημείωση: δεν είδαμε καθόλου τη χειμερινή αίθουσα, καθώς το καλοκαίρι το μαγαζί σερβίρει αποκλειστικά στην αυλή. Παλαιότερα, τυχαία περνώντας από το σημείο, ο εξωτερικός χώρος θύμιζε κυριολεκτικά γιαπί, αφού , προφανώς , ήταν υπό διαμόρφωση. Πλέον, το αποτέλεσμα ανταμείβει τον πελάτη.

White Elephant
Αγίας Παρασκευής 124, Χαλάνδρι
2106855581

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *